maanantai 12. maaliskuuta 2012

Paljastuksia-haaste


Sain elämäni kolmannen blogihaasteen" One lovely blog award" ja ensimmäisen kuvallisen haasteeni bloggarilta nimeltään Preferita
 
Haasteeseen kuuluu 
1. kiittää tunnustuksen antajaa ja linkittää hänet blogiin
2. kertoa 7 randomfaktaa itsestään
3. jakaa tunnustus eteenpäin.Kiitokset haasteesta Preferitalle :): Olen monesti miettinyt, missä sanan paino on tuossa italialaisessa nimimerkissä, saankohan siihen vastauksen :)? Itse romaanisia kieliä lukeneena ajattelisin sen olevan viimeisellä tavulla, mutta voin olla täysin väärässä - ja luultavasti olenkin.


Sitten itse haasteeseen. Paljastan, että


1. Olen maistanut alkoholia kolmesti: kahdesti ehtoollisella ja kolmannen kerran kaverit jekuttivat ja väittivät lasissa olevan vettä, no ei tasan ollut.


2. Suosikkikitaristini on  supertaitava ruotsalainen Yngwie Malmsteen, jota olen fanittanut vuodesta -86 joka myös liittyy läheisesti elämääni. Tutustuin aviomieheein pitkälti hänen  (ja myös  lapsuuden naapurinpoikani ja mieheni kurssikaverin Ollin) ansiosta ja teimme häämatkamme hänen konserttiinsa. Kolmannella kerralla Yngwie sai lahjaksi pyyhkeet, joihin olen itse neulonut pitsit. Monella muullakin idolillani on kyseinen pyyhe sekä Suomessa että ulkomailla. Yngwien roudari sai ne vietäväksi ja vastalahjaksi sain kaksi hänen plektraansa :)


3. Kielitaito kannattaa, olen itse opiskellut englantia, ja yliopistossa ruotsia, ranskaa, venäjää, tanskaa, norjaa, muinaisislantia ja latinaa. Näiden lisäksi omaehtoisesti hieman italiaa, espanjaa, saksaa, tsekkiä ja hollantia. Meikeläistä ei ihan halvalla myydä Euroopan maissa :).

4. Sain noin kolmetoistavuotiaana aivotärähdyksen, kun putosin mummolan Arto-hevosen selästä. Ratsastimme teitä pitkin muutaman kerran viikossa monia kilometrejä serkkujemme kanssa tai joskus yksinkin. Viimeinen muistikuvani tapahtumasta on, kun näin ruohoa ja seuraava, kun olimme kävelleet laitumella puolisen kilometriä ja olimme järven rannassa.


5.  En koskaan anna lomaksi läksyä opiskelijoilleni. Tämä on äikänopeisältäni peritty periaate. Loma on loma.


6.  Olen ruokarajoitteinen, en syö simpukoita, ostereita,etanoita, mustekalaa, sieniä, homejuustoa, sisäelimiä. läskiä, lihan kalvoja enkä mitään muitakaan erikoisuuksia. En myöskään pidä valkosipulista. Katkarapuja söin ekan kerran Norjassa, kun niitä tarjottiin leivän keralla. Ananakselle ja tomaatille olen lievästi allerginen. Perusruoka on mieleeni :).


7. Jännitän agilitykisoissa kisaamista ihan hurjasti,  jo monta päivää ennen kisaa. Jännitys on pahinta kisa-aamuna ja ennen lähtöä. Radalla jännityksen unohtaa hetkeksi ja keskittyy vain koiraan ja rataan - ja senkin olen onnistunut unohtamaan. Tämänpä takia päätinkin jo vuosia sitten, että kisaaminen ei ole minun juttuni. Harrastan mieluummin ihan omaksi ja koirieni iloksi.


Jaan tämän tunnustuksen 
Johannalle
Arielille
Bealle 
Annulle
Lennulle
Katille
Miljalle2 kommenttia:

Preferita kirjoitti...

Huhhuh - onpa upea lista opiskelemistasi kielistä, todella hienoa! Miksi muinaisislantia? Se on kaiketi ihan oman kielensä eikä edes muistuta nykyislantia?

(Preferita:ssa paino on kolmannella tavulla eli esim. La mia regione preferita é Toscana, siitähän tuo nimimerkki tulee. Varmaan saman tapaan on ranskankielessä?)

Pauska kirjoitti...

:-) kiitos tiedosta. loogisempi tuo painotus onkin.

Sanopa muuta sen muinaisislannin kanssa, ite asiassa islannin nykykieli ei muistaakseni kamalasti ole muuttunut muinaisajoista. Se kurssi oli laudaturopinnoissa eikä siitä rehellisesti sanottuna kyllä mitään jäänyt mieleen. Eg taisi olla minä ja sitten siellä oli erikoisia kirjaimia kuten ð ja þ, jotka googlettamalla löysin, jompi kumpi taisi ääntyä samoin kuin englannin "th" sanassa there. Tanskasta kävin jatkokurssin, koska meillä oli ope yliopistolla ja norjasta tykkäsin kovasti. Norjan taito onkin pysynyt yllä ja selviän bokmålilla ihan hyvin vieläkin.