keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kiekkohuumaa lahtelaisittain

Aito ranskalainen pelikaani :D
Eipä tullut turhaan otettua Urho TV:n ja Nelonen Pron urheilupakettia, nyt pääsee mukaan tunnelmaan joka peliin. Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että meikeläinen on ollut urheiluhullu aivan pienestä asti ja pesäpallon, painin, ampumahiihdon ja yleisurheilun ohella seuraan jääkiekkoakin. Tosin mieluiten MM-tasolla.

Olen kokenut kiekkohuuman jo aiemmin, sillä opiskelin Jyväskylän yliopistossa, silloin kun JyP HT - nykyinen JYP sai useammankin mitalin 88-92. HT tarkoitti Hockey Teamia :). Olin katsomassa monen monta ottelua ystävieni kanssa Hippoksen hallissa. Silloin opiskelijalippu maksoi 20 markkaa seisomapaikalle. Otteluihin piti mennä todella aikaisin, jotta sai lipun ja huusimme äänemme käheäksi.
Kerran tulin kotoa aiemmalla junalla, jotta ehtisin KalPa-peliin ja emme mahtuneet enää sisälle. Hätäpäissäni pyysin ovella valvonutta miestä viemään valmentaja Juha Junnolle viestilapun, jossa kysyin, olisiko hänellä ylimääräisiä lippuja, sillä ainakin pesäpallossa pelaajat saivat muutaman lipun vieraspeleihin. Juha asui Iisalmessa asuessaan naapurissamme. No Juhasta ei - ihme kyllä ;) - kuulunut mitään, mutta ystävällinen mies ilmeisesti vaikuttui kiekkoinnostani ja laski minut, ystäväni ja muutaman muunkin sisälle, kun peli oli jo alkanut.

Tuohon aikaan muuten käytiin koviakin keskusteluja mediassa, onko joukkueen nimi Jyppi vai Jypi :D. Urkkaruudussa tuli oikein erikoisohjelma, jossa puitiin Jypin menestystä ja haastateltiin ihmisiä ja kyllä voi puhua ihan hurmoksesta, sillä koko kaupunki seurasi jääkiekkoa ja siitä puhuttiin kaikkialla. Risto Kurkinen on jäänyt pelaajista parhaiten mieleeni. Monet Jypin valmentajista olivat opiskelleet Liikunnalla ja Aravirta johti Jypin useampaan mitaliin. Sinuhe Wallinheimo pelasi tuolloin junnuissa, hän jäi hyvin nimensä takia mieleeni.

Lahdessa olen tainnut käydä katsomassa vain yhden ainoan pelin, sillä pesäpallo on kuitenkin se laji, joka minua eniten kiinnostaa ja  kotiseudustani johtuen KalPa ja Kärpät ovat olleet suosikkejani jo ihan lapsesta asti.  Liput viimeisiin  Pelsujen peleihin ovat menneet muutamassa kymmenessä minuutissa, joten tyydyn katsomaan pelejä kotonani.

Tilasin pääsiäisenä Canal+ Total -paketin, sillä en voi kuvitella MM-kisoja ilman kuntamme omaa suurta miestä Antsa Mertarantaa. Kukaan muu ei luo sellaista tunnelmaa kuin Antero ja paketti oli minusta suorastaan halpa, kun vertaa sitä yhteenkään lipun hintaan.

Toivon sydämestäni lahtelaisille ja Pelicansille kultamitalia, sillä se piristäisi kummasti kaupungin urheiluelämää. Go Pelicans go!
Ei kommentteja: