tiistai 10. huhtikuuta 2012

Vinkkejä Nizzan reissulle

Tässäpä muutamia mieleentulevia vinkkejä reissultamme:

- bussimatkailu Rivieralla on halpaa. Yksi matka maksaa euron pitkillekin väleille kuten Grasse-Nizza tai Monaco-Nizza.

- kannattaa ehdottomasti ostaa Nizzassa päiväkortti julkisiin välineisiin. Se maksaa  vain neljä euroa (kevät 2012)

- lentokentälle pääsee busseilla kätevästi keskustasta ja päinvastoin. Juna-aseman edestä kulkee busseja. Osa niistä ei pysähdy jokaisella pysäkillä ja kulkee näin ollen nopeammin.

- suosittelen hiihtoloma-aikaa. Säät ovat melkeinpä kesäiset ja karnevaalit ovat aivan upeat. Niihin kannattaa varata netistä lippu etukäteen, mieluiten istumalippu ja lunastaa se katsomon takaa myyntipisteestä, joka sijaitsee aukiolla bussiasemalle päin.

- ravintoloissa ruoka oli halvempaa kuin täällä, tosin me suosimme Hippopotamusta, kuten aina. Hipossa saa listaruoista ison alennuksen 14.30-19.30 välisenä aikana tilatuista ja maksetuista annoksista.

- pidän kovasti C&A -vaatekaupasta, jossa on mieleisiäni vaatteita edullisesti, esim. puserot maksoivat 8-25 euroa ja ostin niitä toistakymmentä reilussa tunnissa.

- jos tulet kaupunkiin autolla, auto kannattaa jättää kaupungin reunalle isoon parkkitaloon ja tulla raitiovaunulla keskustaan. Lippu on todella halpa ja sisältää raitiovaunun.

- ranta oli pelkkää isoa kiveä eikä siellä juuri ollut istuimia, joten kannattaa ottaa nämä faktat huomioon, jos haluaa rannalle. Itse kävimme istuskelemassa ja nauttimassa auringosta.

- rannalla oli ravintolassa wc ja olisi pitänyt tilata jotain, jotta sitä olisi saanut käyttää. Tässä vaiheessa teeskentelin ranskaa osaamatonta ihan tyylikkäästi ;)

- Cannesissa ei kuulemma ole sen ihmeempää näkemistä, hiekkarantaa vain - huom. siis HIEKKA- ei kivi-.

- minulla on reissuilla aina vesipullo mukana laukussa. Alueen vesi on erittäin kalkkipitoista, joten on parempi juoda pullovettä ihan yksin maun takia.

- tavarataloista suosittelen NiceEtoilea ja Lafayettea

- museot ovat edullisia Suomen hintoihin nähden, maksavat muutaman euron.

- Monacoon menee bussi numero 100 ja matka maksaa sen euron :)

- oliiviöljyä, pate d'olives'ia (tapenadetyyppinen tahna) ja herbes de Provence -maustetta kannattaa ostaa. Ison iso maustepussi maksoi viitisen euroa.

- jos kaipaat asuntoa vaikka viikoksi kesäloman ajaksi, niin voit vuokrata esim. serkkuni talon St-Césaire-sur Siagnesta, Nizzan lähistöltä. Ota minuun yhteyttä kuullaksesi tarkemmin.11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve Pauliina,
Onko sun serkulla Nizzassa talo???????????
Olisin halukas vuokraamaan pitemmäksikin aikaa.Olen kypsynyt Suomen talveen ja nyt eläkkeellä olen vapaa vaikka Ranskaan...asuin 6kk manner-Espanjassa, mutta nyt haluan jotain muuta.Ota yhteyttä mieluimmin s-postiini:pirjovartiainen@gmail.com
Kuulumisiin, Työn iloa!
Pirjo

Pauska kirjoitti...

Salut! Minäpä laitan Sinulle infoa, korjasin juuri tekstiin, että talo on St-Césaire-sur-Siagnessa eli ei ihan Nizzassa, mutta hyvin kauniilla alueella Nizzan läheisyydessä.

Pauska kirjoitti...

St-Cézaire-jne, tuli kirjoitusvirhe

Terhi kirjoitti...

Hei, eksyin tänne Marjukan blogin kautta. Kuulisin mielelläni enemmän tuosta talosta. Kiinnostusta löytyisi kesäkuussa pariksi viikoksi. Emailini on onnentahdet@gmail.com.

Pauska kirjoitti...

Hei!
Laitoin sinulle sähköpostiisi serkkuni yhteystiedot :)
Mukavaa, kun eksyit lukemaan tämän jutun :)

Terhi kirjoitti...

Suurkiitos! Pari meillä ollaan nyt vaihdettu, ihana talo ja kaikki kuulostaa/näyttää mahtavalta! Toivoisin niin kovasti, että tästä tulisi jotain :)

Terhi kirjoitti...

Siis tarkoitin pari meiliä ollaan vaihdettu - voi tätä kännykän oikolukua :)

Pauska kirjoitti...

Eiköhän siitä tule, ei se ainakaan serkustani jää kiinni :)
Mukavaa, jos pystyin olemaan avuksi ja ihanaa Ranskan reissua teille. Olen kirjoittanut aika monta blogia reissustamme, jos haluat tutustua vinkkeihin ja muutama on vielä tulossa, jahka minulla on aikaa niiden kirjoittamiseen.

Christina kirjoitti...

Hei, Olisin kovin kiinnostunut saamaan myös serkkusi yhteystiedot, taloa koskien. Laitathan minullekin viestiä onnelamaalla@gmail.com .
Kiitos! :)

Pauska kirjoitti...

Yhteystiedot meilattu :)

Pauska kirjoitti...

https://docs.google.com/presentation/d/1S0CPH0QLOdhze8Q1s9r-jQ2VKKx1QFyIaErWtrJvpJQ/edit

Täällä voitte tutustua Tupu-serkun taloon