tiistai 22. toukokuuta 2012

11 kysymystä

Kiitos haasteesta Preferitalle
Tarkoituksena on ensin itse vastata haastajan 11 kysymykseen, sen jälkeen keksiä uudet kysymykset ja jakaa ne eteenpäin valitsemilleen blogeille.
Tässä vastaukseni Preferitan kysymyksiin.
1. Jos saisit yhden designerlaukun (kengät/vaatteen/korun), mikä se olisi ja kenen?
En oikein harrasta minkään sortin designerjuttuja, joten valintani olisi oman kotiseutuni eli Ylä-Savon kansallispuku, joka on minusta niin kaunis. Toinen vaihtoehto olisi Tuuterin puku, jossa on ihanat ristipistot.
Ylä-Savon naisen puku
C Vuorelma
  
2. Jos saisit ihan minkä tahansa yhden asian kotiisi, mitä haluaisit saada?
Jos vesikustannukset maksettaisiin, niin ehdottomasti ystäväni Edin tekemän kylpytynnyrin!


3. Jos saisit minkä tahansa alan ammattilaisen kuukaudeksi käyttöösi, mitä pyytäisit häntä tekemään?
Viimeistelemään pihan ja puutarhan kuntoon :). Toinen Terijoen salavista kärsi kovasti viime talvena ja kukkapenkit pitäisi pistää uusiksi sekä istuttaa muutama hedelmäpuu, mutta koska olemme suurimman osan kesästä poissa, niin antaa olla. Tässä vaiheessa kevättä ja viimeinen koeviikko vielä edessä, niin ei jaksa paneutua yhtään puutarhahommiin.

4. Jos olisit elokuvaohjaaja, minkä elokuvan olisit halunnut ohjata?
 Jos tässä tarkoitetaan jo olemassa olevaa elokuvaa, niin lempielokuvani Avattaren.
  

5. Jos saisit ihan minkä tahansa taidon, mitä haluaisit osata?
 Teleportata itseni paikasta toiseen nanosekunnissa :D.

6. Jos voisit korjata itsessäsi yhden asian, ihan minkä tahansa, mitä korjaisit?
Äkkipikaisen luonteen hieman rauhallisemmaksi :)

7. Jos saisit matkustaa ihan minne tahansa, missä kävisit?
Islannissa ja sinne vielä menemmekin. 


8. Jos saisit asua ihan missä tahansa, missä asuisit?
Suomussalmella :D. 20 vuotta ollaan sinne yritetty päästä ja aina haave on karahtanut siihen, että toiselle ei ole työpaikkaa. Nyt kun minulle vihdoin ja viimein olisi ollut koulutustani vastaava työpaikka, jota olisin voinut hakea, niin alakouluja lakkautetaan ja luokanopemiehelleni ei ollut töitä, vaikka heille yleensä on joka kunnassa töitä. Olisi uskomattoman hienoa saada osallistua kunnan kulttuurielämään sekä musiikki- että taideproduktioihin ja kokea kunnon vanhan ajan yhteisöllisyyttä, mitä siellä vielä on. Työn puolesta vermeet olisivat viimeisen päälle ja uskoisin, että oppilasaines olisi mukavaa ja vastaanottavaista. Maisemat olisivat hienot ja tuttavia ja sukulaisia poikkeaisi kylässä ja itelläkin olisi monta kyläpaikkaa, jonne spontaanisti voisi poiketa milloin tahansa.

9. Jos saisit sanoa ihan mitä tahansa kenelle tahansa, mitä sanoisit ja kenelle?
 Tämä oli ehdottomasti vaikein kysymys. Vastaan Kaisa Mäkäräisen ja haluaisin kannustaa häntä urallaan. Uskomattoman hieno nainen!

 10. Jos voisit elää elämäsi uudelleen, haluaisitko tehdä sen?
Kyllä!

11. Missä olet kymmenen vuoden päästä ja mitä teet?
Tylsästi vastaan, että opetan ruotsia ja ranskaa lukiossa ja odottelen kesälomaa alkavaksi.Olisin haastanut Preferitan lisäksi Johannan, Lennun Johannan sekä Tuijan, mutta Preferita ehti haastaa heidät ensin. Jos haluatte vastata vielä toisen kerran näihin minun kysymyksiini, niin siitä vain - se olisi kovin mukavaa. Niinpä haastan   Sylviiran  Arielin,  Bean, Annun, Terhin ja kaimani Petra Pauliinan  sekä Sinut, jolla on oma blogi ja tämän jutun näet :).

1. Mikä sellainen taito Sinulla on, jota useimmilla ei ole?
2. Mukavin matkakokemuksesi ja mitä silloin tapahtui?
3. Mitä harrastit lapsena?
4. Millainen on ollut paras viettämäsi joulu?
5. Puhutko kieliä ja minkä kielen haluaisit vielä oppia?
6. Mistä ruoista et pidä?
7. Miten kuvailisit itseäsi viidellä sanalla?
8. Mikä on lempisanasi?
9 .Millainen oli puolisisosi ensitapaaminen (tai se tapaaminen, jonka muistat)?
10. Oletko toteuttanut elämäsi suuria haaveita?
11. Mitä haluaisit kysyä minulta?


10 kommenttia:

Preferita kirjoitti...

Sinulla on ihania vastauksia, sellaisia joista tulee hyvälle tuulelle. Niistä myös näkee, että hyvään elämään ei lopultakaan tarvita paljoa. Toivon, että vielä tulee päivä, jolloin Suomussalmihaave on totta!

Pauska kirjoitti...

Kaunis kiitos kommentistasi :). Totta on, että elämä itsessään on enimmäkseen mukavaa. No me saamme rusinat pullasta, koska vietämme kakkosasunnollamme kesät Suomussalmella ja saamme silloin nauttia lämpimmämmistä säistä sekä valoisista öistä, jotka ovat aivan ihania. Eläkkeellä sitten viimeistään nokka kohti pohjoista!

Ariel kirjoitti...

Vad roliga svar :)

Pauska kirjoitti...

Tack! Märkte du att jag också har utmanat dej :)

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Kiitos Pauska. Otan haasteen ilomielin vastaan. Meillä on tulollaan Memorial Day Weekend ja vastailu menee kyllä pitkälle ensi viikon (toivottavasti ei ensi kuun tai vuoden) puolelle. Kuule, mun lapset olisi innoissan tästä teleporting -ideasta ja Avattaresta myös. Mulla on ollut elämässäni parhaimmat suhteet ranskan- ja ruotsinkielen maikkoihin. Molemmista löytyi huippuyksilöt, kannustavat, ymmärtävät. Joten olet ihan mahdottoman hyvässä seurassa :)

Pauska kirjoitti...

Kiva juttu :). Oma yläasteen ruotsinopenion aivan mahtava ope, vaikka olikin tosi tiukka ja vaativa. Yleensä hänen ryhmäänsä halusivat ne, jotka olivat itsekin kiitettäviä oppilaita. Läksyjä ei auttanut jättää tekemättä, siitä sai kuulla. Lukion ranskaopeni opetti meille monta kurssia ja oli myös erinomainen, joten opettajalla on kyllä suuri vaikutus.

Marjukka kirjoitti...

Tosi kivoja vastauksia, Pauska! Toivottavasti pääsette Suomussalmelle, viimeistään sitten eläkkeellä. Me puolestaan suunnataan Espanjaan. : )

Mua harmitti suunnattomasti nähdä, miten huonosti kasvit olivat talvehtineet, voi ei! Mäkin voisin ottaa tuon puutarha-ammattilaisen apuun, mussa ei ole yhtään viherpeukalon vikaa. Hyvää viimeistä työviikkoa ja mukavaa loman alkua! : )

Pauska kirjoitti...

Kiitos, no ainakin kesät ollaan siellä ja kesähän se on parasta aikaa :). Meillä on Hollannin reissu tiedossa heinäkuussa, mennään ystävän synttäreille, niin ei nyt lähetty sitten minnekään loman aluksi. Omenapuut ja tuijat näyttäis selvinneen, osa marjapensaista on myös kärsinyt. Minä laittelin kasvimaata ja penkkejä alkuvuosina, mut nyt on jääny, kun ei ole kastelemassa ja huolehtimassa, niin mitäpä sitä suotta.

Oikein mukavaa ja lämmintä ja rentouttavaa reissua ja tsemppiä viimeiseen rutistukseen, sulla on varmaan juhlissa taas ohjelmaa ihan tarpeeksi :)

Lennu kirjoitti...

Miekin otan haasteen vastaan:) Eihän näitä voi ohittaa!
Kohta pääset sieki kesälaitumille,mulla 4 työvuoroa jäljellä....jihaaa!

Pauska kirjoitti...

Kiva juttu, innolla ootan vastauksiasi.
Viimestä koetta korjaan ja sit se ois aika lailla siinä :)
Hyvää lomaa Sinullekin!