maanantai 14. toukokuuta 2012

WhatsApp - hanki ihmeessä älypuhelimeesi!

WhatsApp logo.pngAjattelin vinkata kerrassaan loistavasta älypuhelinohjemasta nimeltään WhatsApp, jolla voi lähettää viestejä ilmaiseksi. Ohjelman voi ladata netistä tai iPhonelle Appstoresta ja se maksaa 79 senttiä. Käyttö on ilmaista niiden henkilöiden kesken, joilla on tämä ohjelma. Oma iPhoneni tietää automaattisesti, kenellä puhelinluetteloni kavereista on tämä ohjelma ja listaa henkilöt "suosikkeihin". Ohjelma on aina päällä ja kun joku lähettää viestin, niin kuuluu viestiääni, jonka voi itse valita ja viesti jää ruudulle näkyviin samalla tavalla kuin tekstiviestikin.Viestin pituutta ei ole mitenkään rajoitettu. Puhelimeen voi laittaa itselleen tilan kuten "tavoitettavissa" tai "kokouksessa". Nykyään viestimme mieheni ja sisarusteni kanssa pääasiassa WhatsAppilla ja puhelinlaskut ovat viestien osalta pienentyneet huimasti. Mukavaa on myös se, että ohjelma on hyvällä hollantilaisella ystävälläni ja voimme viestiä sen kautta ilmaiseksi, vaikka asumme eri puolilla Eurooppaa. Ohjelma käyttää datayhteyttä, joten jos sitä ei ole puhelimessa, niin voi tulla kustannuksia. Ohjelmalla pystyy myös lähettämään kuvia ja videoita ja siinä on ryhmäkeskustelumahdollisuus, Wikipedian hollantilaissivuston mukaan kerrallaan on mahdollista olla kymmenen henkilön kanssa yhteydessä yhtäaikaa. Ohjelma toimii iPhonen lisäksi myös Symbian-, Android-, BlackBerry- ja Windows-puhelimilla. Joissakin puhelimissa joutuu maksamaan pienen käyttömaksun ensimmäisen vuoden jälkeen. Nimi on väännös englannin What's upista :). Olen ladannut omaan puhelimeeni hymiöt Emoji Free! - ohjelmasta.

Jollei Sinulla vielä ole tätä ohjelmaa, niin kannattaa hankkia :).

9 kommenttia:

annu kirjoitti...

Hmmm... mun pitäisi varmaan hommata älypuhelin :D

Pauska kirjoitti...

Suosittelen kyllä, varsinkin jos käyttää nettiä paljon.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Onpas näppärää. Meillä on tämä kännykkähomma niin erilaista. Käytöstä ei makseta sen mukaan mitä käytetään vaan osteaan pakettaja, joissa on sitten jokin minuuttimäärä puheluille ja jokin määrä tekstareille. Pidän systeemiä tylsänä, sillä mieluummin maksaisin vain käytön mukaan.

Pauska kirjoitti...

Suomessakin on paketit ja minullakin on, mutta WhatsAppilla voi viestiä paljon, siksi se on niin kätevä :).

Pauska kirjoitti...

Tervetuloa blogini lukijaksi Johanna :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä samaan aikaan ryhmässä voi jutella useemmankin ihmisen kanssa kuin kymmenen. Itsellä oli ryhmä jossa oli n. 40 henkilöö. Ihan tiadoks vaan kun et tienny sitä asiaa (ei ihme).

Pauska kirjoitti...

Kiitos tiedosta, tämän jutun kirjoittamisesta on jo mennyt puolitoista vuotta, joten kehitystä on tapahtunut :).

Anonyymi kirjoitti...

Moi Pauska!
Emoji Free! - ohjelma on aivan turha...
Emoij hymiöt toimii ilman kyseistä sovellustakin ;)

Pauska kirjoitti...

Kiitos tästä tiedosta, en ole tekniikan ihmelapsi ollenkaan :)