keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Jalkahoidossa Inkan kauneushoitolassa Suomussalmi osa 42

Mieheni tarjosi minulle nimpparilahjaksi jalkahoidon asuntomme viereisessä talossa olevassa Inkan kauneushoitolassa. Edellisestä jalkahoidostani olikin kulunut jo aivan liian kauan aikaa,varmaan kuutisen vuotta. Minulla on äidiltäni perityt kuivat kantapaat, jotka halkeilevat helposti ja joita saa olla yhtenään raspaamassa. Välillä koppeudun laittamaan niihin Tummelia pehmikkeeksi ja sukat jalkaan, jolloin ne pehmiävät muutamassa päivässä. Sama kikka toimii muuten melko moniin pystyihin sheltinkorviin: Tummelia vain korvan kärkiin sen molemmin puolin, niin korva pehmenee, tämä näin kuriositeettina sheltinomistajille tiedoksi ;-).

Inka oli lomalla, mutta hän oli onnistutunut saamaan Jyväskylästä uskomattoman monitaitoisen nuoren naisen sijaisekseen sekä kesätyöntekijäksi.
Tämä suomussalmelaissyntyinen, ihanasti murretta puhuva mukava neitokainen oli nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo kouluttautua kosmetologiksi, kampaajaksi, jalkahoitajaksi sekä rakennekynsien tekijäksi. Varmaan unohdin listasta jotakin.  Suomussalmella on kolme kauneushoitolaa ja kaikki ovat suosittuja. Inkan ajat ovat varatut jo useaksi viikoksi eteenpäin.Tällaisen laittenkin bongasin
Jalat liossa
Ensin jalkani saivat liota kymmenisen minuuttia lämpimässä vedessä, itse lueskelin Seiskaa joutessani :).Sitten jalat kuivattiin ja jalkapohjat raspattiin. Niistä tuli todella sileät ja pehmeät. Seuraavaksi leikattiin kynnet sekä viilailtiin ja näppäistä leikeltiin pikku saksilla ylimääräisiä pois. Kynnet olisi myös saanut lakattua, mutta en ole eläissäni käyttänyt kynsilakkaa, joten lakkaus sai jäädä. Lopuksi jalkapohjat hierottiin ja jalkaterät rasvattiin.

Sain jalkahoitajaltani erittäin hyvän neuvon: jaloista kannattaa kuivata varvasvälit erittäin huolellisesti, sillä muuten niistä lähtee nahkat ja ne ovat herkät tulehtumaan. Toinen hyvä neuvo oli, että kynnet pitäisi leikata suoriksi. Itselläni on tapa pyöristää reunat ja se ei ole kynsille hyväksi. Vähän voi pyöristää, mutta varsinaisen kynnen tulisi olla suora.

Meillä piisasi hoitajan kanssa juttua koko ajan Jyväskylästä alkaen ja päättyen Turjanhovin Teboilille. Oli kyllä mukava ja rentouttava kolmevarttinen, suosittelen lämpimästi!

Tervetuloa blogini lukijaksi Misku!


6 kommenttia:

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Oi Sinua onnentyttöä! Olipas mukava lahja. Minä hoidan omia jalkojani (silloin kun muistan) rasvaamalla jalat illalla ja laittamalla yöksi puuvillaiset sukat jalkaan. Toimii muuten erinomaisesti käsiinkin puuvillaisten hanskojen kanssa.

Lennu kirjoitti...

Jalkahodot on niin ihania.Paitsi mie en pidä, että varpaisiini kosketaan:D
Mahdoton yhtälö tietenki että saadaan jalat hoidettua....
Kiitos kauniista palkinnosta, se oli tosi ihana.Virkatut pitsit tuovat mukavia lapsuusmuistoja mieleen.

Pauska kirjoitti...

Oli kyllä mukava. Minut raahattiin sisään hoitolaan ja käskettiin varata aika :). Nukun aina sukat jalassa ja pahimpana aikana laitan sitä Tummelia.

Pauska kirjoitti...

Vähän mahottomalta tuo kieltämättä kuulostaa, hoidata vain jalkapohjat :).

Ollos hyvä, kiitos osallistumisestasi!

Dahlia kirjoitti...

Jalkahoidot ovat ihania, mutta minä kutisen jalkapohjista ihan älyttömästi ja kun ensimmäinen reaktio on potkaista, niin kauhean usein en uskalla jalkahoidossa käydä :D

Pauska kirjoitti...

Sama juttu minulla, mutta ehkä se vedessä liotus auttoi, en yhtään kutissut. Joskus on viilattu kynsien alta ja se tuntuu ihan kamalalta.