keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Minun Top ten Suomi - mikä on omasi?

1. Kaunisniemi ja Soiva metsä Suomussalmella on minulle hienoin paikka, jossa olen käynyt. Sen nimi on kyllä osunut aivan nappiin! Tyynellä säällä ilta-auringon paistaessa sielu lepää oikein kunnolla  tätä maisemaa katsoessa. Oikeassa reunassa näkyy pieni niemi, jonkä päässä kävimme kerran kalassa. Vasemmalla mänty peittää pari pientä saarta.Tässä pikku saaret näkyvissä

Kuva alhalta otettuna

Yksi monista Soivan metsän soittimista


2. Naapurinvaara Sotkamo, tässä näkymä Vuokattiin juhannusyönä otettuna kännykällä.Naapurinvaara on yksi parhaimmista tanssipaikoista, jossa olen käynyt. Se on monipuolinen ja sijaitsee todella kauniilla paikalla. Esiintyjiä on aina kaksi, jotka laulavat vuorotellen. Tanssisaleja on myös kaksi. Vessat ovat tilavat ja niissä on jopa hiustenkuivaaja :). Kahvioita on useampi, grillistä saa ruokaa ja ulkona paistetaan mm. muikkuja. Yleisö on kaikenikäistä ja juhannuksena tanssittajana on suursuosikkini Kake Randelin - mitäpä sitä muuta voisi juhannukseltaan toivoakaan :).

3.  Jumalissärkät Suomussalmella on todella upea nähtävyys.Vettä on kahden puolin ja kapealla särkällä kulkee polku. Särkkien alussa on makkaranpaistopaikka. Koirien kanssa olemme muutaman kerran täällä retkeilleet. Kunnan sivuilla on ajo-ohjeet ja viimeksi tiellä oli puinen pukki, jonka saa nostaa käynnin ajaksi sivuun.


4. Ystäväni Edin tekemä puinen kylpytynnyri Asikkalassa. Tämän rentouttavampaa paikkaa en voisi keksiä. Saunaan, uimaan ja kylpytynnyriin ihanien ystävien seurassa - aivan mahtavaa!


5. El Toro -ravintola Lahdessa on aivan legendaarinen pihvipaikka ja täällä en ole huonoa annosta syönyt. Torossa syömme, kun haluamme juhlistaa jotain tapahtumaa tai syödä hyvin. Vasta kävimme siellä syömässä aterian kihlajaispäivämme kunniaksi sekä toisen kerran vähän aiemmin juhlistamassa meille sattunutta hienoa tapahtumaa, josta kerron sitten, kun se on ajankohtaista. Lempparini on listan ulkopuolelta filepihvi café de Paris -maustevoilla ja punaviinikastikkeella. Normaalisti annoksessa on viipaleperunat. Tämän jälkeen kun syö valkosuklaa parfait'n kinuskikastikkeella, niin eipä sitä muuta tarvitse. NAM!6. Säynäjäsuo Suomussalmella on henkeäsalpaava näky. Ystävämme Ullan ansiosta kävimme siellä vaeltamassa vajaan kymmenen kilometrin lenkin ensimmäistä kertaa tänä kesänä ja olimme aivan myytyjä. Tämä kuva on otettu alkukesällä, jolloin lakat kukkivat. Melkein puolivälissä on järven rannalla laavu ja rakennus, jossa voi paistaa vaikka makkaraa,pihvejä, lettuja ja loimuttaa lohta. Näitä tulikin nautittua vieraiden kanssa.Makkaran ja pihvinpaistopaikka

Mieheni paistoi aika monet letut tänä kesänä avotulella

Järven rannasta noustaa jyrkille särkille
 7. Hiukan pesäpallostadion Sotkamossa on minulle tärkeä paikka. Pesäpallo on aivan ehdoton ykkösharrastukseni ja odotan jo kovasti lauantain kolmatta finaalia, jonne mieheni suostui pienen keskustelun jälkeen lähtemään. Kansallispelimme on upea laji ja minulla on ollut onni tutustua useampaankin suosikkijoukkueeni pelaajaan vuosien varrella. Joukkue suhtautuu todella upeasti faneihinsa, saan tsemppitekstareihin vastauksia ja pelaajat tervehtivät ohikulkiessaan.  Vuoden -93 finaalisarja on ollut hienointa katsottavaa tähän mennessä. Asuimme silloin Keski-Pohjanmaalla reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Sotkamosta ja kävimme katsomassa kaikki finaalipelit. Nyt odotukset ovat korkealla, vuosi sitten en päässyt ratkaisevaan viidenteen otteluun toisen päällekkäisen tapahtuman takia. Toivottavasti pääsemme joukolla laulamaan Nälkämaan laulua sekä katsomaan pelaajien kylpyä Sapsojärvessä.Sotkamon tekonurmi on ainoa violetinvärinen koko Suomessa ja voisin veikata, että eipä maailmaltakaan tämän väristä nurmea löydy. Tv-kuvasta on kieltämättä hieman hankalaa erottaa palloa.


Faniurani kohokohta oli, kun minusta tehtiin fanihaastattelu Jymy-lehteen. Jos juttu kiinnostaa, niin se on luettavissa kennelimme kotisivuilla. Tähän en osaa sitä tämän suurempana laittaa. Teksti suurenee, kun sitä klikkaa.8. Käsityöläismuseo Turku. Olen päässyt muutaman kerran käymään käsityöläismuseossa ja ensimmäinen vierailu teki minuun syvän vaikutuksen. Tämä on minusta Suomen hienoin museo, jossa olen käynyt. Omia kuvia ei valitettavasti ole, koska olen käynyt tuolla todella kauan aikaa sitten.

File:Turku handicraft museum threads.jpg
c Wikipedia


File:Painter in Turku handicraft museum.jpg
C Wikipedia

 9. Lappi ja sen tunturit ja karun kauniit maisemat. Kattelin telkkarista Peltsin Lapin reissua ja iski Lapin kaipuu. Sinne pitää ensi kesänä päästä, viime kerrasta on jo niin kauan aikaa - ajalta ennen digikameraa, joten taas pitää turvautua Wikipediaan. Joskus olisi mukava päästä tekemään joku pienehkö vaellus.c Wikipedia

c Wikipedia

 10. Imatrankoski, jonka olen kahdesti nähnyt virtaavana. Upea! Ruunaa Lieksassa on myös hieno, mutta se virtaava vesi ja kuohut juoksutuksessa sekä veden pauhu ovat mahtava elämys. Taaskaan minulla ei ole kuvaa, joten Wikipedia saa kelvata.


c Wikipedia

Seuraavina listalle olisivat päässeet Turun tuomiokirkko, Kalajoen hiekat, Puijon torni, Olavinlinna ja Koli :). Omassa listassani korostuvat paikat, joilla on ollut minulle tärkeä merkitys tai jotka muuten ovat jääneet unohtumattomasti mieleeni. Luonto ja vesi ovat minulle tärkeitä sekä luonnonrauhaja hieno tunnelma.

Kommentoipa, mitkä paikat Sinulle ovat Suomen ykköspaikkoja - ja miksi?6 kommenttia:

Petra Pauliina kirjoitti...

Voi, El Toro!! Siellä ei ole tullut käytyä pitkään aikaan! Olen syönyt siellä varmaan elämäni parhaimman härkävartaan, njam, vieläkin tulee vesi kielelle. :)

Pauska kirjoitti...

Lahden Toro on aivan huippu! :)

Ulla kirjoitti...

Äntligen hann jag: http://jouluni.blogspot.fi/

Pauska kirjoitti...

Ojdå, åkrarna glömde jag bort - och Kelvenne!

Sari kirjoitti...

Muistin virkistämiseksi:

https://www.youtube.com/watch?v=hwzL8IZKwi0

Pauska kirjoitti...

Kiitos hienosta linkistä!