maanantai 29. lokakuuta 2012

Haaste: Mistä blogini on tehty?

Lennun blogissa Rovaniemen markkinoilla oli vapaa haaste: Mistä blogini on tehty. Tarkoitus on kertoa kymmenellä kuvalla blogin aineksista ja haastaa viisi blogin kirjoittajaa - haaste on  täten vapaa kaikille! Tutkailin blogini tunnisteita ja kokosin niiden perusteella blogini ainekset - olkaapa hyvät!


1. Musiikki on ollut minulle tärkeä harrastus jo kuusivuotiaasta saakka, jolloin aloin soittaa pianoa. Huilu tuli mukaan nokkahuilun myötä, jota soitin ensin koulussa ja sittemmin nuorten puhallinorkesterissa. Mieheni on muusikko ja käymme yhdessä paljon konserteissa, sillä ne antavat paljon voimaa ja elämyksiä. Elämäni hienoimmat konsertit ovat olleet George Michael Helsingissä,  Laurat Närhi ja Voutilainen Suomussalmella sekä Johanna Kurkela monessa eri paikassa - unohtamatta Naapurinvaaran juhannusta ja Kake Randelinia, The Rasmusta sekä Sunrise Avenueta. Scorppareitten keikalla olen ollut monta kertaa ja se on yksi suosikkibändeistäni.
2. Koirat. Koiraharrastukseni alkoi keväällä 1993, kun Viivi saapui perheeseemme. Sen jälkeen meillä onkin ollut shelttejä enemmän tai vähemmän, enimmillään seitsemän, kun Hollannista oli yksi uros jalostuslainassa ja yksi narttu astutettavana. Sheltti on ihana koira, se on ymmärtäväinen, fiksu ja älykäs ja sen kanssa voi harrastaa melkein mitä vain. Ensimmäinen koira on aina hyvin läheinen, mutta ehkä sittenkin jalostuslainassa ollut INT &CAN & RSA& LUX& NL CH Faradale Frisbee for Grandgables on ollut kaikista ihanin koira. Frisbee antoi minulle niin paljon: monia uusia tuttavuuksia ja ystäviä, upeita elämyksiä ja kokemuksia. Se rakasti minua koko sydämestään, kuten minä sitä. Tämä kuva on otettu viimeistä edellisenä iltana, kun se lähti meiltä takaisin kotiinsa Hollantiin. Frisbee oli meillä puolisentoista vuotta ja olen nähnyt melkein kaikki sen Suomen pennut.
Pidimme pari pentutapaamista, joista toiseen sen omistaja ja hyvä ystäväni Marcella pääsi itsekin paikalle. Mieheni koira INT  & VDH & K & FIN CH Cronys Dawn's Dynasty eli Skoti on minulle myös hyvin läheinen. Se on mahtava kaveri, jonka kanssa harrastan agilityä ja rallitokoilen silloin tällöin.
3. Matkat. Pidän paljon matkustamisesta. Työni on sen verran hektistä, stressaavaa, intensiivistä ja vaatii paljon keskittymistä, että välillä on päästävä tuulettamaan päätään sekä vaihtamaan maisemaa, jotta arki unohtuisi. Pidän kaupunki-ja luontokohteista ja Euroopasta. Olenkin käynyt parissakymmenessä Euroopan maassa. Kieltenopettajan on välillä päästävä aitoon ympäristöön puhumaan ja kuulemaan kieltä. Ensi kesäksi olemme suunnitelleet hyvien ystäviemme kanssa Ranskan reissua ja toisten ystäviemme kanssa Islannin matkaa.4. Tapahtumat. Etenkin kesäisin käyn monissa tapahtumissa. Viime kesät olemme viettäneet Kainuussa, sitä ennen kiersimme paljonkin ympäri Suomea asuntovaunun kanssa. Suomussalmesta ja sen tapahtumista olen kirjoittanut monen monta juttua. Tämä kuva on Hollannista Alkmaarista kuuluisilta jokaviikkoiselta juustotorilta "Kaasmarktilta". Miehet kuskaavat kuvan kantolaitteilla juustoja hauskat hatut päässään.
5. Sotkamon Jymy ja muu urheilu. Olen ollut urheiluhullu niin kauan kuin muistan. Jo ihan pienenä kinusin isältä, että olisin saanut katsoa urheilua telkkarista - useimmiten en sitten saanut, jos peli tuli myöhään. Lähintä sydäntäni ovat pesäpallo, paini, ampumahiihto, yleisurheilu ja jääkiekko. Sotkamon Jymyä olen kannattanu jo 80-luvun alusta saakka. Sievissä asuessamme kävimme otteluissa aika usein ja sinä kesänä, kun olin Suomussalmella kävin otteluissa todella paljon. Nykyään käyn katsomassa puolen tusinaa peliä sekä sitten finaalisarjan pelejä, jos ne sattuvat kohdalle.

6. Haasteet. Tykkään kirjoitella vastauksia kaikenlaisiin blogeissa kiertäviin haasteisiin. Kuvan haasteessa piti kertoa käsilaukun sisältö - ja se oli yllätys itsellenkin :)7. Opetus eli koulu ja työ. On kiva välillä kirjoitella koulumme tapahtumista ja on ollut ällistyttävää huomata, miten opiskelijatkin ovat löytäneet blogini. Sain viime kevään abigaalassa abeilta diplomin "Vuoden kolumnisti" ja oli suuri kunnia, kun tuore ylioppilas Minja mainitsi blogini ylioppilaspuheessaan!

 8. Nokkismusa on oleellinen osa perheemme elämää. Mieheni astui kertaheitolla Suomen koulumaailman historiaan tehdessään Nokkismusa-materiaalin, jota käytetään liki 400 koululla tällä hetkellä. Olen yrityksemme toinen osapuoli, joka huolehtii monesta asiasta. On ollut mahtavaa kuulla niin monen opettajan ja jopa oppilaan kommentteja siitä, kuinka lapset ovat innostuneet soittamisesta. Nokkahuilu ei todellakaan enää ole mainoksen mukaista pakkopullaa ja onnetonta lurittelua, vaan sitä soittamalla voi jopa päästä rokkitähdeksi! Tervetuloa kaikki soittotaitoiset heinäkuun lopussa Suomussalmi Rockiin soittamaan bändiin nimeltä Nokkis!

9. Ruoka! Olen nautiskelija ja hyvä ruoka saa paremmalle tuulelle. Nälkäisenä olen varsin kärttyisä tyyppi. Käymme useasti syömässä ulkona, koska lähistöllämme on useampikin ruokapaikka eikä aina jaksa tehdä ruokaa raskaan työpäivän jälkeen. Nykyään laitamme ruokaa lähinnä viikonloppuisin sekä ystäville ja vieraille. Lempiravintolani on lahtelainen El Toro, jota voi lämpimästi suositella hyvän ruoan ystävälle. Olen syönyt siellä monta sataa kertaa enkä kertaakaan ole pettynyt. Yhden ainoan kerran pihvi jäi hieman liian raa'aksi, mutta se ongelma oli helppo korjata. Kuvassa suosikkiannokseni filepihvi café de Paris, tosin viipaleperunat ovat lohkoja paremmat :).
10. Kaikenlaiset pienet innostavat jutut. Olen helppo innostumaan kaikenlaisista asioista ja impulsiivinen ihminen, minua ei kauaa tarvitse houkutella kokeilemaan jotain kivaa juttua.
Olen pelihullu, vietämme peli-iltoja ystävien kesken useamman kerran vuodessa. Kulttuuri, näytelmät, kirjat, kivat elokuvat saavat minut hyvälle tuulelle. Koitan kerätä mahdollisimman paljon kivoja elämyksiä, niistä on kiva kertoa muillekin! Oli esimerkiksi hyvin helppo suostua Sinin pyyntöön tulla haastatteluun Yleisradion Kainuun radioon blogini tiimoilta toissakesänä :).

4 kommenttia:

Preferita kirjoitti...

Olin aika yllättynyt tuosta ensimmäisestä, vaikka sivulausessa on musiikkiharrastuksesi vilahdellutkin. Täällä ilmoittautuu toinen suuri Scorpparifani.

Kun tuli aika juhlia viisikymppisiäni, sain valita mitä tehdään. Valitsin Riiassa pidetyn Scorpionsin keikan. Autolla ajeltiin Viron läpi perheen kanssa. Se matka jäi loppuiäksi mieleen. Sen jälkeen on puolenkymmentä keikkaa nähty, valitettavasti niitä ei ole enää lisää luvassa:((

Pauska kirjoitti...

Heh, olen jopa ollut parisen vuotta musiikinopettajanakin yläasteella ja lukiossa :). Klaus Meinen ääni on verraton ja biisit niin ihania, etenkin ne balladit. Still loving you - voi mikä elämys joka kerralla, kun sen kuulee. Harmi tosiaan, että yhtye pisti pillit pussiin.

Hienot juhlat Sinulla! Itselläni on vielä tovi aikaa miettiä, että mitähän sitä viiskymppisiltään haluaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aina kadehtinut siis ihan positiivisesti musikaalisia ihmisiä. Kun edes pystyisin laulamaan joululauluja ym muita seurassa olisin tyytyväinen.
Mielelläni luen ja katselen runsasta kuvasatoa matkoiltasi. Siitä tulikin mieleeni, että voisitko joskus, jos perheelläsi on lapsivieraita tehdä kirjoituksen Lahden perhepuistosta kuvineen. Tuntuu, että blogien lukijoilla on aika negatiivinen käsitys kotikaupungistani.
Täällä on kuitenkin kiitettävän paljon luontoa ja hyviä ulkoilualueita. Tekisin itse, muttei minulla ole blogia.
Birgitta

Pauska kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja hyvästä ideasta. Minulla taitaa ollakin puistosta jokunen kuva, muttei ehkä kuitenkaan tarpeeksi juttua varten, sillä olisi kiva esitellä puisto ihan kokonaisuudessaan. Ollaan kummilasten kanssa aika monta kertaa siellä käyty, sehän on lapsiperheiden ykköskohde Lahdessa - ilman muuta.