tiistai 8. tammikuuta 2013

Skotimme ja Juoppohullun päiväkirja


Saimme viime keväänä mahdollisuuden laittaa tarjolle videopätkä vastajulkaistuun suomalaiseen elokuvaan Juoppohullun päiväkirja, joka perustuu Juha Vuorisen samannimiseen kirjoihin ja toki tartuimme tilaisuuteen saada kultapojastamme filmitähti. Tehtävänanto oli niinkin erikoinen  ja yksinkertainen kuin kuvata koiraa kännykällä nuolemassa haaroväliään. No ehkä yksinkertaisuudesta ei voi sittenkään puhua, sillä kokeilkaapa saada koira nuolemaan haaroväliään puolisen minuuttia. :) Ensin kokeilimme narttujen kanssa, mutta ne eivät oikein olleet luonnenäyttelijöitä. Sen sijaan uroksemme Skoti omaksui roolin huomattavasti niitä paremmin ja luontevammin. Pienen miettimisen ja avustuksen jälkeen saimme aikaan seuraavanlaisen pätkän, joka ei kuitenkaan päässyt itse elokuvaan, vaan siihen haluttiin shelttiä karvattomampi koira. Näin ollen ei kansainvälisestä muotovaliostamme tullut kansainvälistä filmitähteä - ehkä hyvä niin :). Sille kelpaa yhä ihan tavallinen nappula ja lihanpalat eikä se totu sen ylellisempään elämään :).


                                       


En ole  itse elokuvaa nähnyt ja tuo koirakohtaus ja se, millainen se itse filmissä on, olisi toinen syy, jonka takia voisin sen katsoakaan. Toinen on se, että minulle rakas henkilö oli  mukana elokuvan tuotannossa harjoittelijana, hän näet opiskelee alaa Metropoliassa. Ajatus siitä, että katsoisi puolitoistatuntia humalaista örvellystä elokuvateatterissa ei kauheasti minua kiehdo. Arvostelijoiden kommentitkaan eivät ole ylistäviä enkä kovin hirmuisesti pidä Vuorisen kirjoitustyylistäkään, Iskelmältä olen joskus kuullut hänen juttujaan. Se vähäinen kokemus, mikä minulla on viinasta (itse en ole sitä maistanut kuin kerran vahingossa, kun kaverit keljuillessaan valehtelivat lasin sisältävän vettä) on, että siitä ei ole kuin haittaa. Neljästi olen elämässäni nähnyt, kun viina vie raavastakin miestä kuin pässiä narussa ja siinä eivät paljon vaimot, ystävät eikä lapset paina, kun se saa vallan. Karmeinta on piittaamattomuus, aggressiivisuus ja väkivaltaisuus, jotka saavat helposti kanssaihmisissä trauman aikaan.Toki suurin osa ihmisistä hallitsee alkoholin käytön, mutta joukkoon mahtuu valitettavasti niitäkin, joiden ei sitä pitäisi käyttää ollenkaan, koska he eivät osaa juoda sivistyneesti eivätkä tajua rajojaan.

Lauri Maijalan ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan pääosissa ovat Joonas Saartamo ja Krista Kosonen ja sen juoni on Wikipedian mukaan seuraava: "Juha Berg (Joonas Saartamo) on 31-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta. Juhalla ei ole pienintäkään aikomusta muuttaa elintapojaan – päinvastoin. Hän todella nauttii sekalaisista seksisuhteista, adrenaliinia nostattavasta väkivallasta ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä. Viinanhuuruinen hauskuus saa kuitenkin kovan kilpailijan, kun kiihkeämielinen Juha rakastuu AA-kerhon ryhmänvetäjään. Suhde Tiinan (Krista Kosonen) kanssa etenee nopeasti seurusteluksi ja Juhan on pakko tehdä ratkaisevia valintoja. Tästä alkaa tasapainottelu toimivan parisuhteen ja vanhan elämäntyylin välillä. Juhan paras ystävä Kristian (Santtu Karvonen) kaataa urakalla kapuloita rakastavaisten rattaisiin, eikä Juhan horjuvaa raittiuspäätöstä helpota myöskään saksalaisen erotiikan asiantuntija Mikael (Johannes Holopainen). Mutta miten pitkälle voidaan mennä, ennen kuin ratkaisuja on vain yksi?"

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan tuo skoti olisi ollut hyvä filmitähti ;) ihanat koirat <3

Pauska kirjoitti...

Minä luulen kanssa, että siitä oisi voinut kuoriutua vaikka millainen lahjakkuus :). Koirat on ihania ja meillä on onni omistaa neljä oikein kivaa yksilöä :). Kiitos kommentistasi.

Marre H kirjoitti...

Söpö koiruus sinulla, mun pikku koira on sairastunut mutta voi melko hyvin tällähetkellä.

Pauska kirjoitti...

Hei Marre H! Vanha herra kiittää ja toivoo emäntänsä kanssa, että koirasi parantuu. Meilläkin vanhimmalla mummolla on jo yhtä sun toista vaivaa.