perjantai 8. helmikuuta 2013

Kolarissa (ei Lapissa)

Olkaapa varovaisia liikenteessä :). Eilen ajelin fysioterapeutilta kotiin ja hiljensin, kun näin, että yhdessä risteyksessä auto kääntyy vasemmalle. Hetken päästä näin sivupeilistä jotain sinistä ja sitten tärähti ja rytisi.  Nuorehko mies oli ollut ajatuksissaan eikä ehtinyt jarruttaa, vaikka itse jarrutin jo hyvissä ajoin antaen jarruvaloilla merkkejä takanatulijalle. Onneksi minun ei käynyt pahemmin, kuntoani vastapuolikin ensiksi kyseli. Niskat eivät retkahtaneet, mutta illalla alaselkää alkoi juilia, joten kävin tänään lääkärissä ja selkä kuvattiin. Lääkäri oli huolellinen ja testasi ja tutki  minut perusteellisesti. Tärskyissä saattaa lihaskipu kuulemma tulla parinkin päivän päästä. Laitoin kuitenkin äsken kaiken varalta Back on Trackin vyön selkääni :). Fysioterapeuttini neuvoi jo eilen syömään kolmen päivän Burana-kuurin ja jos tilanne äityy pahemmaksi, niin sitten kokeillaan teippausta.Kuskin auto taisi mennä lunastukseen, siitä mm. valui jäähdytinneste pihalle ja konepelti oli aivan mutkilla. Meidän auto menee myös korjaukseen, mutta onneksi se on ajokuntoinen. Puskuri kärsi ja joku muovilerpake irtosi ja sen sisällä olevista vaurioista ei ole tietoa.


Muista kolaritilanteessa ottaa valokuvat, ottaa vastapuolen tiedot ylös ja pyytää tekemään vahinkoilmoitus viipymättä. Se vastuuvakuutus on hyvä olla olemassa, etenkin jos autoa tarvitsee joka päivä. Minäkin olin satavarma siitä, että sen puhelimessa tein, koska otin tuulilasivakuutuksenkin, mutta...


Hill Street Bluesin pomon sanoin "let's be careful out there"

Tämä oli eka iPadilla tekemäni postaus,  kuvat piti kuitenkin laittaa läppärillä, niistä tuli liian isot :).

15 kommenttia:

Miikku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pauska kirjoitti...

Voi ei, mukava nuorimies ja hyvin kohtelias ja pahoillaan. Tekevälle sattuu ja onneksi oli hiljainen vauhti eikä hänellekään käynyt sen pahemmin.

Ulla kirjoitti...

Hoppeligen kom ni alla undan med plåt- (och plast) skador!

Pauska kirjoitti...

Det gjorde vi som tur var :)

Misku kirjoitti...

Toivotaan, ettei vaivat pahene! Olipa hyvä, että oli järkevät molemmat kuskit. Tuo valokuvausvinkki pitää panna korvan taa!

Pauska kirjoitti...

Kiitos, soitin miehelleni, joka antoi järkevät neuvot, mitä tehdä ja vastapuoli sanoi myös heti, että otetaan kuvat.

Miikku kirjoitti...

äh, painelen unissani vääriä nappuloita! Onneksi siis molemmat kunnossa!

Dahlia kirjoitti...

Toivottavasti ei tuosta pahemmaksi äidy! Onneksi kuitenkin pelkällä auton ruttaantumisella selvisitte molemmat, pahemminkin voisi käydä.

Hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta!

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin. Eiköhän tämä tästä. Huomenna saakin nauttia ampumahiihdon mm-kisoista oikein kunnolla, illalla El Toroon syömään ystävien kanssa, joten kivaa tiedossa. Pitää korjata heti aamulla mattimyöhäisten kokeet, niin pääsee sitten nauttimaan kaikesta hauskasta ja mukavasta :)

Petra Pauliina kirjoitti...

Voi hurja, onneksi ei käynyt pahemmin!! Kyllä aina säikäyttää tuollaiset...

Mutta viikonloppusi näyttää jatkuvan mukavemmissa merkeissä, se on hyvä. Viikonloppuja siis ja erityisesti ihanaa herkkuiltaa El Torossa!

Pauska kirjoitti...

Kiitos, nyt niitten kokeitten pariin, niin sit saa nauttia loppuajan :). Back on Trackista taisi olla apua - tai sit Ibumetinistä, olo on suorastaan hyvä :)

Lennu kirjoitti...

Onneksi ei käynyt pahemmin!
Itse olen kerran ollut kolarissa,toinen osapuoli tuli kylkeen.Itelle ei käynyt kuinkaan,mutta firman auto meni korjuulle.Tästä on vuosia aikaa.
Työpaikkani on muualla kuin kaupungissa.Ajan kuukausittain paljon,eniten mietityttää se minkäsortin kuskeja liikkuu tien päällä.Siis kuinka moni ajaa huppelissa, lääkkeissä huumeissa....Syksyisin hirvivaara on todellinen, onpa hirvi kerran tönöttänyt tien laidassa.
Toipumisia sinulle!Ja hyvää viikonloppua!

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin Lennu! Tämä oli minun kolmas kolari, ekassa ajoin itse tieltä ulos, tokassa yksi pasautti etukulmaan kolmion takaa ja nyt sitten tämä. Hirviä ja poroja olen nähnyt useasti. Hyvä, ettei Sinullekaa käynyt pahemmin.

Lady of the Mess kirjoitti...

Onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmin! Itse ajoin aikoinani kolmion takaa ylinopeutta ajavan rekan eteen - silloinkaan ei ihmisille käynyt kuinkaan, mutta isän auton meni aika pahan näköiseksi. No, sen koommin en ole ajellutkaan.
Mukavaa viikonloppua sinne!

Pauska kirjoitti...

Onneksi vauhti oli hiljainen, mukavaa viikonlopun jatkoa Sinullekin :)