sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

KUTSU ja kenkä(videotykki)ostosseikkailu Helsingissä

Kävimme keskiviikkona ostosreissulla Helsingissä. Meillä on jo pidempään ollut haaveena hankkia kunnollinen kotiteatteri ja nyt olosuhteet mahdollistivat tämän hankinnan. Mieheni tutki netistä tykkejä ja konsultoi veljeäni, jolla on kotiteatteri. Nykyiset tykit ovat jo niin kehittyneitä, että ne toimivat vallan mainiosti vähän valoisammassakin huoneessa. Harvan kotona onkaan mahdollisuutta saada riittävän tilavaa huonetta aivan pimeäksi. Meillä päädyttiin samaan tykkiin kuin mikä veljellänikin on eli Epsonin EH-TW3200:aan. Meikeläinen tutki nettiä ja löysi Videotykistä hyvässä alennuksessa olevan liikkeessä esittelyssä olleen valkokankaan, jonka varasimme ja kävimme hakemassa ensiksi. Samalla hankimme tarpeellisia piuhoja. Sitten ajelimme Verkkokauppaan Länsisatamaan. Siellä oli vallan mainio iso ja ilmainen parkkihalli. Hissillä pääsi suoraan kauppaan. Kyselimme myös viritinvahvistinta. Meillä on blu ray soitin PS3:ssa. Iisalmelaisena suosin tietenkin kotikaupungin tuotteita ja niinpä meillä on kolme paria huippuhyviä Genelecin AKTIIVIkaiuttimia, joista isoimpia ja pienimpiä mieheni käyttää säveltäessään ja sovittaessaan. Kysyimme siis myyjältä viritinvahvistinta, joka toimisi sekä pleikan että aktiivikaiuttimien kanssa ja hän möi meille Onkyon.

Tykki on lipaston päällä juuri sopivalla korkeudella


Kello läheni viittä ja ajelimme Kamppiin syömään pastat Bravuriaan. Maittavan ruoan jälkeen mieheni heitti minut Iso Roobertinkadulle, sillä olin ilmoittautunut muotibloggareiden  ja Nectarinen järjestämään shoppailuiltaan. Kälyni Saana lähti seurakseni. Olo oli heti tervetullut sillä Business woman vilkutteli minulle iloisesti, samoin Dahlia, joka myöskin oli tullut tilaisuuteen. Juttelinkin heidän molempien kanssa ja kumpikin oli oikein välitön ja mukava, juuri sellainen miksi olin heitä etukäteen kuvitellutkin. Meille lykättiin vielä heti lasilliset kuohuvaa käteen ja sanottiin, että nauttikaa runsaan pöydän antimista. Herkkuja olikin katettu aivan huikeasti: ihania toscapaloja, suklaakakkua, pororullia ja vielä kahta muuta suolaista, jota en maistellut.
Tilaisuuden aluksi kaupan omistajat esittelivät kauppaa ja kertoivat tilaisuuden kulusta. Kaikki kutsutut saivat peräti 20 %:n alennuksen tuotteista ja kauppa kävi oikein mukavasti. Melkeinpä jokainen poistui ostoskassin kanssa kotiinsa. Pääsin myös vaihtamaan sanasen Tuijan, Mapsin ja Marjukan kanssa. Tuijan Muotisalonki-blogissa kerrotaan ihanasti välillä taiteesta ja tykkään kovasti lukea erityisesti taidekirjoituksia. Mapsi oli oma iloinen reipas itsensä ja Marjukka hyvin herttainen ja tyylikäs. Kaikkien kanssa juttu luisti mainiosti, olisi ollut mukavaa rupatella pidempäänkin.

Vaatekoot olivat minulle suurimmaksi osaksi liian pieniä (S-40), joten päätin katsella kenkiä. Minulla on hankala jalka ja olen ostanut useat kengät, jotka kaupassa ovat tuntuneet hyviltä, mutta kotiin päästyä olen ensimmäisen käytön jälkeen huomannut, että liian pienet tuli ostettua. Pidetyimmät ja sopivimmat juhlakenkäni taitavat olla peräti vuodelta -95 ja ensimmäinen shelttimme Viivi pääsi niistä järsimään palasenkin, mutta onneksi suutari sai vahingon korjattua. Niinpä sanoikin myyjälle, että myypä miulle sopivat kengät. Korkokenkiä en käytä ja jalan faskiittikin asettaa kengälle omat vaatimuksensa. Myyjän asiantuntemus oli kyllä huikeaa, sillä hän toi ihastuttavat ja ennen kaikkea sopivalestiset kengät näytille. Ensimmäinen pari oli liian pieni, mutta seuraava - puoli numeroa suurempi - oli toiseen jalkaan hyvä ja toiseen iso. Ystävällisesti minulle kiikutettiin puolipohjallinen, josta en ollut ikinä kuullutkaan ja kappas vain - toinenkin kenkä sopi jalkaan mainiosti. Käppäilin siine reilut viisi minuuttia ja kun mistään ei puristanut, niin ostaa tempaisin nämä Italiassa tehdyn Nude-merkkiset kengät, jotka ovat ruotsalaisen miehen suunnittelemat. Kengät tukevat jalkaa oikein hyvin ja ovat jämäkät ja tuo ruskea panta on söpö :).Suurkiitokset bloggaajille sekä Nectarinelle upeasti järjestetystä tilaisuudesta, toivottavasti tämä ei jäänyt viimeiseksi :). Pieneksi kiitokseksi vein kullekin bloggaajalle omatekemäni lahjan, josta pääsee kätevästi eroon laittamalla se takkaan sytykkeeksi :).

Illalla asensimme valkokankaan paikoilleen, mikä kävi oikein näppärästi. Sillä välin kun vein koirat juoksemaan jäälle, niin mieheni pingotti kankaan kehyksiin. Aikaa koko hommaan meni ehkä parikymmentä minuuttia.
Seuraavana päivänä kävin ostamassa laitteen, jolla cyprocista löytää puun sekä neljä kunnon ruuvia ja mieheni porasi reiät seinään synttärilahjaksia saamallaan akkuporakoneella, jolle viime aikoina on ollutkin paljon käyttöä ja nostimme satatuumaisen kankaan seinälle. Pieni valkoinen mutukka seinässä on varashälyttimemme kamera ja se ei kuulu mitenkään tähän kombinaatioon.


Virittelimme tykin ja viritinvahvistimen ja kas kummaa, ääntä ei kuulunut. Paketissa oli lappu, jossa sanottiin, ettei systeemi toimi aktiivikaiuttimien kanssa, mutta myyjä ei tätä tiennyt. Soittokierroksen jälkeen maahantuoja sanoi, että tämä malli ei toimi laitteidemme kanssa. Vähänkö harmitti. No ei kun Giganttiin ostamaan viritinvahvistin, joka toimisi. Yksi kaveri halusi ostaa Onkyon, joten siitä pääsimme eroon. Ostimme siis pienen tutkailun jälkeen Harman/Kardonin, jossa on pre-out. Se kuulemma pitää olla, Onkyossa oli Zone 2 ja se ei toiminut. En sen tarkemmin paneudu näihin yksityiskohtiin, sanan pre-out opin kantapään kautta hyvin näiden kahden päivän aikana ja se riittäköön :D. Ilo oli kieltämättä aika suuri, kun laite oli asennettu ja Sunshine laitettiin pyörimään ja ÄÄNI kuului :).No ei tämä seikkailu vielä tähän loppunut, ehei. Digiboksimme Division oli tietenkin vanhentunut, ja nyt ei enää ollut mahdollista äänittää telkkarista ohjelmaa ja katsoa sitä tykin kautta. Tietenkin pitää pystyä katsomaan urheilut, Kauniit ja rohkeat sekä Tunteet ja tuoksut, joten perjantaina marssin ostamaan Topfieldin digiboksin. Meillä oli hyviä kokemuksia ekasta Toppysta ja tuossa oli juuri ne ominaisuudet, joita tarvitsin eli kahden kanavan yhtäaikainen äänitys sekä kolmannen katselu ja HDMI. Boksi kytkettiin ja kaikki oli aivan mainiosti, kunnes alkoi Espanjan ja Suomen välinen jalkapallo-ottelu ja kuva alkoi pikselöityä oikein urakalla, ohjelmaopas ei myöskään ladannut kaikkia kanavia. Tarkempi tutkiminen osoitti, että hyvin monella oli ollut vaikeuksia tämän mallin kanssa ja eihän siinä muu auttanut, kuin palauttaa se lauantaina kauppaan. Mieheni katseli toisen mallin valmiiksi - mutta tuli kuulemma pari muuttujaa - ja hän tuli kotiin HDThunderin testivoittajan kanssa. No nyt homma toimii ja eilen äänittelin painit, Totoron ja pari muuta ohjelmaa ja hyvin toimi.


Vehkeet, jotka lopulta toimivat

Pikku-Genelec, oikeasti mustanvärinen


Ja nyt se KUTSU

 

Olet sydämellisesti tervetullut tutustumaan kotiteatteriimme, tuo mukanasi haluamasi elokuva (dvd tai blu ray), talo tarjoaa purtavat :). Urheilukisoja meillä seurataan aktiivisesti, tarjous on voimassa myös esim. jääkiekon MM-kisojen aikaan. Iso kisastudio olisi minulle todella mieluinen :)

 

 

Katselin eilen painia ja luistelua ja täytyy sanoa, että urheilun ystävä on kyllä enemmän kuin mielissään - kyllä näkyy ja hyvin. Äänentoisto on myös huippuluokkaa. Subbaria ei vielä ole, kolme Geneleciä toimii mainiosti toistaiseksi, taakse pitänee vielä laittaa pikkupöntöt.


P.S. nyt kun vielä saa tuon kortin maksukanavat näkyviin digiboksin kautta, niin sit on täydellistä. Nimimerkki Pientä säätöä viime aikoina :D.


8 kommenttia:

Tommi Tuovinen kirjoitti...

Korjaus, mulla Epson 3600 =}

Pauska kirjoitti...

Aah se oli sit vain samanmerkkinen, Aki sanoi, että sama kuin sulla, mutta tajusin sit varmaan väärin. Kiitos sulle kaikesta avusta :)

Lady of the Mess kirjoitti...

Voi - oma kotiteatteri. Ihana on! Meillä kyllä Isäntä on tästä innostuneempi kuin minä - siitä olisi niin kätevää juurikin tuota urheilua seurata;)
Harmittaa vieläkin, etten siihen Nectarinen iltaan päässyt mukaan; olisi ollut niin kiva nähdä teidät kaikki livenä. Mutta ehkä ensi kuun luottokorttilaskua katsellessa kiitänkin vielä tästä;)
Tosi suloiset kengät olet löytänytkin. Ammattitaitoiset myyjät ovat kyllä arvokkaita - harmi, että useimmiten sitä itse sieltä hyllyistä yrittää löytää etsimänsä - ja kotona huomaa, että vikaostos tuli tehtyä!
Aurinkoista sunnuntaita sinne!

Dahlia kirjoitti...

Ensinnäkin: Ihanat nuo kengät! Hyvän lestin kengät ovat kyllä hyvät olla olemassa, mielellään useammat. Itse olen onnekas ja löytänyt muutaman sopivan merkin joista jalkani pitävät.


Ja kotiteatteri! <3 No minä en mitään ymmärrä, mutta luetutin meidän perheen tekniikan ymmärtäjällä joka ihastui saman tien. Kaiuttimet saivat valtavan vuolaita kehuja toimivuudestaan ja äänentoistostaan. Otamme kovin mielellämme kutsun vastaan jossain vaiheessa kunhan pääsiäisen kiireet on saatu alta pois :)

Hyvää sunnuntain jatkoa!

Pauska kirjoitti...

Kiitos, kyllä tuo on upea, keittiöstäkin näkee nyt tv-ohjelmat helposti ruokaa laittaessa. Luulen, ettei tuo Nectarine jäänyt viimeiseksi tapahtumaksi ja ainahan sitä voi kehitellä jotain muutakin tapahtumaa. Meillä on vapun tienoilla suunnitteilla tapaaminen, kun eräs bloggari on silloin tulossa pääkaupunkiseudulle, pitääkin kohta sitä suunnittelemaan.
Ihana ilma, käytiin koko perheellä koiraharrastuksessa ja kaverit makaa oikosenaan pitkin lattioita :) Virpojia saisi käydä, ei taidettu tänä vuonna osua reitille :-(.
Mukavaa päivänjatkoa Sinulle!

Pauska kirjoitti...

Jee! Sydämellisesti tervetuloa! Genelecit on p-a-r-h-a-a-t :). Sovitaan vain molemmille sopiva aika ja isäntä ehottomasti matkaan :). Meille ajaa pääkaupungista reilussa tunnissa riippuen asuinpaikasta.

Tervetuloa!

Kee kirjoitti...

Hei ! Hyvä blogi sinulla. Suosittelisin tutustumaan internetin kautta toimivaan tallentavaan digiboksiin jonka kautta saa ostettua erilaisia kanavapaketteja www.maxivision.fi itse olen vuoden päivät meidän kotona tuota käyttänyt ja on ollut kyllä erittäin hyvä laite. Sopisi erittäin hyvin teidän kokoonpanoonne mielestäni !

Pauska kirjoitti...

Hei Kee!
Paljon kiitoksia kommentistasi! Voi harmi, että ehdin keskiviikkona tilata Mtv3 Totalin puoleksi vuodeksi, sehän ei sitten näy kesämökillämme, koska siellä on eri palveluntarjoaja. Tämä olisi ollut ihan täydellinen ratkaisu ja pidän sen mielessä, kun nykyinen loppuu. Suurkiitos vinkistäsi :)