perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannusaattoretkellä

Kävimme iltapäivällä pienellä juhannusaattoretkellä. Ajelimme Aittokosken laavulle paistamaan makkaraa.  Sitä ennen piti käydä Teboililta hakemassa tulitikut ja puukko, sillä ne olivat hävinneet asunnoltamme talven aikana.
Aiton laavulle oli tuotu tyhjennettävä roskis ja sinne tehty uudet penkit sitten viime näkemän. Kuivaa tuohta oli riittävästi ja kirves myös paikallaan. Mieheni pilkkoi puita ja viritimme nuotion joen rantaan.
Koirakaverit olivat myös ihan innoissaan. Nelli-mummo vinkui jo nuotion sytyttämisen aikana ja makkaranvinkka vain yltyi. Minä grillasin Campingiä, koska pidän siitä (sekä Atrian Hiilos-makkarasta) eniten, mieheni valitsi jotain kevyttä (tietenkin ;-) ). Söimme lisäksi salaattia, maitorieskaa ja muutaman karjalanpiirakan, joten nälkä lähti.

Sitten pistäydyimme anopin ja kälyn perheen luona ja herkuttelimme oikein makoisalla kakulla. Päätimme vähän katsastaa paikkoja hollantilaisystäviämme varten ja kävimme kiekan Varisjärvellä, josta löysimme ihan uuden ja todella kauniin makkaranpaistopaikan. Tien varrella oli useampikin perhe makkaranpaistossa ja yksi setä kantoi haitaria mukanaan, heillä oli oikein kunnon juhannustunnelma! Sitten koukkasimme Kaunisniemeen ja auringon paistaessa saimme ihailla supermaisemia pitkästä aikaa. Kaunisniemi on minun "mansikkapaikkani" eli se kaunein paikka maailmassa, jonka tiedän. Kävimme vielä ensimmäistä kertaa Seitenahvenisella ja siellähän olikin kalamiehiä rannoilla. Opastaulusta sain selville kalastuslupakäytännön sekä sen, mitä kaloja järveen on istutettu.

Loppuilta taitaa mennä ihan lepäillessä ja saunoessa. Koiratkin ovat olleet ihan reporankoina, sillä ne pääsivät juoksentelemaan joka välissä ja retki kesti kaikkineen yli neljä tuntia. Huomenna on vuorossa erinäistä grillausta, koska säänkin pitäisi olla parempi ja lämpimämpi kuin tänään. Nimpparikakku pitää muistaa ottaa aamulla sulamaan, en jaksanut alkaa vääntää mitään erityistä, vaan tyydyn Frödingenin vadelmakakkuun. Intouduin tuossa vähän soittelemaan pianolla, sillä mieheni sai mahtumaan kyytiimme mukaan sähköisen Yamahansa ja löysin kirjastosta muutaman nuotin. Erityisesti ilahduin Bachin Inventioista ja soittelin tuossa ykköstä ja numeroa 13, jonka soitin jossain kurssitutkinnossa. Kaksi vikaa jätin huomiselle, ne soitin tolppaykköstutkinnossani lukioikäisenä :).


Polvi on ollut nyt vähän parempi ja sen liikkuvuus on lisääntynyt. Olen käynyt infrapunasaunassa joka ilta ja hurruutellut Relaimella, lisäksi olen syönyt tunnollisesti lääkärin määräämää lääkettä. Pieni toivonkipinä elää, että pääsisin vielä kävelemään ihan kunnolla tänä kesänä. Siispä tänään otan varovasti ja koitan huomenna houkutella mieheni Jormuan lavalle, jossa olisi KAKE <3. On vähän orpoa, koska olemme ainakin kolmesti olleet juhannusaattona Napiksella Kakessa, tänä vuonna siellä on Frederik ja hän ei suuremmin hotsita - vaikka Ellun kanssa lauloimmekin karaokessa monta hänen biisiään.


Oikein mukavaa ja ihanaa juhannusta Sinulle!6 kommenttia:

Lady of the Mess kirjoitti...

Oikein mukavaa juhannusta sinulle ja toivottavasti tuo jalkasi tuosta paranee! Vastasin muuten tuolla alempana koulukyselyihisi;)

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin teille! Vastailinkin tuohon alemmaksi. Kulumassa on kuulemma ärhäkkä vaihe ja sitten elämän pitäisi hieman parantua, itse kulumallehan ei mitään voi. Odottelen kovasti, että neste poistuu ja jalka alkaisi taipua vanhaan malliin. Onneksi kylpylä aukeaa maanantaina, niin pääsen sinne sitten vesijuoksemaan, sitä lääkäri suositteli ja naapurilta löytyi vielä yksi sopiva vyökin :)

2o2n kirjoitti...

Oikein rentoa Juhannusta!

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin teille kaikille <3

Dahlia kirjoitti...

Oikein hyvää ja rentouttavaa Juhannuksen jatkoa! Toivottavasti jalka paranee ja sen kanssa voi taas toimia :)

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin, paranemista toivon minäkin. Kurjaa, kun ei voi harrastaa liikuntaa. Tänään aion kuitenkin mennä Jormuan lavalle ja vähän tanssiakin Kaken tahdissa, kun mieheni sinne lupasi lähteä :)