keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Supermies ja kieli vyön alla

Tänään oli töissä kiirus päivä. Ensin kaksi 75 minuutin oppituntia, joista ekalla selitin ylppärivihkon luetut ja rakennekokeen opiskelijoille. Nytpä tajusin, että yksi osio jäikin käymättä läpi, pitääkin muistaa käydä se läpi perjantain tunnilla. Välitunnilla kävin monistamassa huomisen kokeen vastauslomakkeet. Tokalla tunnilla teimme kivoja keskusteluharjoituksia. On mukavaa, että  ranskan kirjoissa on kivoja pelejä, joissa saa harjoitella puhumista, joka on kuitenkin tärkein kielitaidon osa-alue. Ruokatunnilla pidin tukiopetusta ranskan opiskelijoille, jotka liittyvät ensi jaksossa ykkösluokkalaisten ryhmään. Vartti jäi aikaa lämmittää eilinen pasta ja syödä se. Sitten oli tiukka pronominirutistus kolmoskurssilaisten kanssa. Ehdimme myös tarkastaa vapaaehtoisen kappaleen tehtävät, joista saa lisäpisteitä kokeeseen. Kappaleen teemana oli suomenruotsalaisuus ja André Wickström ja näytin hänestä pienen stand up - pätkän. Ehdimme myös tehdä kuuntelun, jossa haastateltiin Dream Academyn meille pitänyttä Fredrik Furua ja kuuntelimme pätkän Kometfabrikenin laulusta Drömfångaren. Sitten käväisin vessassa ja menin valvomaan 1,5 tunniksi pitkän kielen yo-koetta. Se se vasta onkin tylsää hommaa. Valvonnan loputtua menin suoraan oppitunnille ja käsittelimme abien kielioppikurssilla konditionaalia, imperatiivia ja s-passiivia. Deponenttiverbit kertasimme älytaululle tekemälläni harjoituksella. Kahdeksan tunnin aikana minulla oli vartin syömatauko ja yksi lyhyt välitunti, joten kotiin päästyäni rojahdin hetkeksi sohvalle, ennen kuin korjasin tänään palautetut kirjoitelmat ja referaatit. Onneksi niitä ei ollut kuin kymmenkunta. Sen jälkeen kattelin eilisen Kauniit ja rohkeat, juu kyllä, katson niitä yhä :) ja pelasin Candy Crushia ja sainkin läpi tason, jota olimme jo viikon pöivät tahkonneet onnistumatta.

Nyt sitten otsikkoon. Kun olin aivan sippi, niin mitä tekee mieheni? Käyttää ensin koirat metsälenkillä, imuroi koko talon, siivoaa keittiön, laittaa lohen savustumaan sekä tekee sille kastikkeen ja uunivihannekset. Minä vain pötköttelin koomassa sohvalla. Enpä turhaan laittanut hänl kotimatkallani whatsapp-viestiä, jossa oli radiosta äänittämäni Juha Tapion Tykkään susta niin että halkeen. Tällaisia miehiä on harvassa <3. 


Tässä päivällisemme2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Mä sitten niin tykkään miehistä, jotka osaa palvelemisen taidon - ja naisista, jotka vielä vuosien jälkeen kehuvat omia miehiään - niitäkin on harvassa♥

Pauska kirjoitti...

Kiitos kauniista kommentistasi :). Meillä on sikäli hyvä suhde, että jos laiskottaa ja väsyttää, niin toinen saa levätä ja vaikka maata sohvalla ja se pirteämpi osapuoli hoitaa kotia, eikä mitään sanomista tulee sille, joka huilii. :)