keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Syyslomalla pääkaupungissa

Aamupäivällä kävin työterveyslääkärillä selvittelemässä muutamia pikkuvaivoja ja sen jälkeen suuntasimme kohti Helsinkiä. Olin ostanut liput Helsingin kaupunginteatterin päivänäytökseen Hotelli Paradisoon, jota voin lämpimästi suositella. Käsikirjoitus on hauska ja näyttelijät aivan huippuluokkaa. Pääosissa ovat naapurukset Santeri Kinnunen ja Lahden kaupunginteatterista jo aiemmin tuttu Iikka Fors, joka ilmeisesti on siirtynyt Helsinkiin. Sinänsä harmi, sillä tykkäsin Iikasta kovasti, etenkin improvisaatioilloissa hän oli huikea. Risto Kaskilahti hotellin työntekijänä ja miesnäyttelijä, joka esitti välillä änkyttävää monsieur Mathieutä, olivat myös aivan loistavia, eivätkä naisetkaansen huonommiksi jääneet. Kinnusen eleet ja ilmeet hauskuttivat, tämä Neil Hardwickin ohjaama  ranskalaisen Georges Faydeaun farssi kannattaa nähdä!Näytelmän jälkeen ajoimme Porvoonkadulle Alppilan kenkään, josta ostin vajaassa kymmenessä minuutissa kahdet talvikengät, jotka sopivat Antti Hakalan minulle tekemiin pohjallisiin. Nyt on meikeläisellä talveksi huopikkaiden ja Kuomien lisäksi pitkävartiset saappaat ja lyhytvartiset kengät.

Sitten söimme elämämme parhaimmat, ihanan kermaiset lohikeitot läheisessä ravintola Weeruskassa. Ruisleipä oli taivaallista keiton kanssa, lämmintä ja rapeaa ja voilla voideltua vielä. Jos olet kalakeiton ystävä, niin käypä kokeilemassa!
Sitten mies kävi polkupyöräliikkeessä ja aloin naputella tätä tekstiä joutessani. Seuraavaksi pikaisesti mieheni siskontytön luona käymään, hän muuten tuottaa sunnuntaiaamuisin telkkarista tulevaa Angry birds -animaatiota. Sitten Pasilan sillan yli juhlimaan kälyni nimppareita. Hänen nimensä ei kuitenkaan ole Santeri. Loppuillan suunnitelmat ovat vielä auki, voi olla, että heitämme toiselle kälylle peiton, jonka hän osti.

Kiitokset vain koirahoitajille, tulipahan tehtyä lomalla etelänreissu :)

Lisäys, paraikaa puoli kymmenen aikaan tihkusateessa ajellaan, oli mukava tavata sukulaisia, kävimme kahvilla ja jätskillä Pasilassa ja sitten kotimatkalle.


2 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta päivältä. Tuo lohikeitto näyttää kyllä niin kertakaikkisen herkulliselta!

Pauska kirjoitti...

Se oli loistavaa, viime viikolla kävimme paikallisella ABC:llä ja se keitto oli tehty jostain kuivakasta pakastelohesta ja siinä oli joku kamala mauste tms. Jäi syömättä, tämä sitä vastoin oli ihanan kermaista ja tillissä ja lohessa ei säästelty.