torstai 18. syyskuuta 2014

Kerro Mallorca-vinkkisi

Mieheni puhui koko viime talven siitä, että hän haluaa joskus lähteä Mallorcalle pyöräilemään. Koska viime keväänä meni pari reissua sivu suun umpisuolen ja munuaissyövän takia, niin varasin heinäkuussa syyslomalle lennot Baleaareille ja yllätin mieheni iloisesti. Mieheni on kyllä ansainnut unelmalomansa, sillä hän hoiti ja passasi minua monta kuukautta, kun olin toipilaana. Sheltit jäävät koirahoitajan ja hälytysjärjestelmän kanssa viikoksi kotiin. Olen tässä pikkuhiljaa tutustunut Mallorcaan ja yllätyin sen monipuolisuudesta. Hotellimme on muutaman kilometrin päästä lentokentältä meren rannalla. Arvioiden mukaan aamupala ja ruoka ovat erinomaisia, hotellissa on pyörävuokraamo ja sauna ja kylpylä. Pyöräilin itsekin kesällä ja otan kyllä menopelin vuokralle, sen verran mukavaa touhua pyöräileminen on.

Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan vinkkejä ja suosituksia nähtävyyksistä ja siitä, mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa käydä. Otimme auton vuokralle koko viikoksi, sillä tarkoitus on kierrellä saarta. Erityisesti minua kiinnostavat tippukiviluolat, House of Kathmandu (mihinkään 4D-juttuihin en lähde, mutta ilmeisesti siellä on muutakin) sekä showt, se merirosvojuttu sekä Son amar ja taitaa siellä olla muitakin esityksiä. Millaisiahan ne ovat? Akvaario on ihan kulmillamme ja joku vesipuistokin saarella taitaa olla? Mitä vielä, kerro ihmeessä? Hyvät ruokapaikat ovat myös aina mieleen, Bilbaossa tuli näet enemmän huteja kuin osumia. Vaatekaupoissa en sen ihmeemmin aio kierrellä, C&A:ssa pitänee käydä, olisiko jotain muita edullisia kauppoja tiedossasi? Bilbaossa kävin monien kehumassa Massimo Duttissa, joka oli kyllä suuri pettymys. Ensinnäkin siellä oli ylipäätään hyvin vähän vaatteita ja meikeläisen mittaiselle ei tainut olla ainuttakaan sopivankokoista. No ei sinällään ihme, sillä harva espanjalainen mies on minua pidempi. Sitä tuntee itsensä aivan korstoksi kaduilla ja metrossa :). El Corte Ingles oli toinen pettymys, no sieltä löysin kolmella eurolla mustan hameen, jota pidin tänään töissä, muutapa siellä ei ollutkaan, joten jos muita liikkeitä voitte suositella, niin ilahtuisin kovasti.

Kerropa siis vinkkisi, jos olet saarella käynyt, kiitollisena niitä ottaisin vastaan :).
Kuva on Atlantin rannalta, Välimeren pitäisi vielä lokakuun puolivälissä olla ihan uitavissa.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oltiin kesällä Alcudiassa ja siellä upeeta rantaelämää, palmuja ja leveää valkeaa hiekkarantaa. Laivamatkat ovat aina upeita, matkalla näkyi pari delfiiniä! Ruoka oli tosissaan yllättävän huonoa tai pikemminkin tavallista vaikka odotin espanjalaiselta keittiöltä paljon. Paellaa ja sangriaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla! Palma pääkaupunki on käymisen arvoinen paikka ja siellä rannan tuntumassa jyhkeä katedraali ja hienot maisemat merelle. Palmasta lähtee isompia risteilyaluksia Menorcaan ja esimerkiksi Barcelonaan, jos pidemmät retket kiinnostavat. -Milla

Pauska kirjoitti...

Kiitos Milla :). Paellaa en ole vielä syönytkään, sangria jää välistä, kun en alkoholia juo. :). Barcelonassa me on kerran käyty, Menorcaa voisi ajatella. Katedraalissa pitää käydä ja kuulemma varata marjanmyyjille tasaraha, ettei tule petetyksi :).