sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Piipahdus Lahden Jazztorilla

Kävimme kuuntelemassa kouluni opiskelijoiden Ultra Bra -konsertin päivällä sataman Jazztorilla. Sibeliustalon kylkeen oli pystytetty iso teltta ja suunnitelman mukaan söimme buffetista päiväruoan. Tarjolla oli salaatti, raasteita, oliiveja, (valkosipuli)kermaperunoita ja broileria. Konsertti oli hyvä, vähän miksaajalla oli alussa orkesteri hukassa, ihan kaikki soittimet eivät kuuluneet, mutta ei se tunnelmaa haitannut. Musiikin lehtorimme oli sovittanut kappaleet itse, jos nyt ihan oikein muistan ja iso orkesteri lavalla olikin. Huilistina piccolo kuulosti suloiselta korvaani. Tykkäsin kovasti Sannan soololaulusta, Leevin rumpukuviosta yhdessä biisissä, Luukaksen kitarasoolosta, Groovesin kappaleesta, moniäänisestä laulusta, taitavista pianisteista, sujuvista kappaleenvaihdoksista ja hyppäyksistä soittimesta toiseen tai laulumikin ääreen ja monesta muusta jutusta :). En aikoinani kuunnellut bändin kappaleita, pari radiossa eniten soinutta olivat tuttuja. Omaan makuuni niiden melodiat ovat aika saman toistoa eivätkä kappaleet edes ole kovin melodisia, mutta täytyy tunnustaa, että käsitykseni muuttui paremmaksi näiden kahden konsertin myötä. Teltta oli pullollaan ihmisiä, kuulemma enemmän kuin Paula Koivuniemen aiemmassa konsertissa. Taitavia nuoria taitavan opettajan ohjaamina, hyvä nuoriso!

 Sitten olisimme kahvitelleet, mutta parhaaseen kahvilaan oli jono ulos asti ja muiden kahvileipätarjonta oli lähinnä pullaa, voisarvia ja munkkeja, joten suuntasimme Karisman Sinuhen kahvilaan. Siellä oli onneksi yksi juustokakku tarjolla meikeläiselle. Mieheni kävi kaupassa ja sillä aikaa bongasin läheisen geokätkön, joka oli yhdeksäs löytöni ja helpoin sellainen. Aamulla tsekkasin ja tein kaksi koetta valmiiksi, kolme enää jäljellä, mutta tänään ei jaksa niihin paneutua. Voisin lukaista kirjakerhosta tullutta Enni Mustosen kirjaa ja sitten lentopallon pariin. Mies tuossa säveltää ja kun hän lopettaa, niin voisin soitella pitkästä aikaa muutaman Bachin, etteivät sormet ihan jähmety.

Mukavaa illan- tai päivänjatkoa Sinulle!

2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Kivalta tapahtumalta kuulostaa tuo Jazztori - ja jos esiintymässä on vielä tuttuja, sitä hauskempaa.
Voi - Sinuhen juustokakut; täytyypä seuraavalla Hollolan reissulla verestää muistoja;)
Katselin juuri tuon lentopallomatsin - upeaa Suomi - ja voi sitä selostusta - hekottelin täällä yksikseni niille kielikukkasille!
Upeaa uutta viikkoa sinulle!

Pauska kirjoitti...

Siellä on joka vuosi laaja kattaus muusikoita ja bändejä, useamman kerran olemme olleet kuuntelemassa. Hannulan Mikolla on kyllä sana hallussa, aikoinaan hän selosti radiossa Jymyn pesispelejä. Useamman kerran olen häntä viesteillä kiitellyt ja aina saanut vastauksen. Mikkokin on opettaja :).

Mahtavan mukavaa viikkoa Sinullekin, otahan yhteyttä, kun Sinuhessa liikut :)