perjantai 7. marraskuuta 2014

Els Calderers Mallorca osa 6

Toinen meille suositeltu kohde oli Els Calderersin kartanomuseo keskempänä saarta lähellä Manacoria. Pääsymaksu oli alle kympin tännekin. Kierroksen aikana saimme maistaa tilan omaa mehua yhdessä huoneessa ja taisi siellä olla tapaksiakin tarjolla. Talossa on säilytetty 1700-luvun tyyli ja siellä on lukuisia kokelmia, erilaisia huoneita, viinikellari sekä eläimiä ja kahvila, josta saa ostaa tilan tuotteita. Itse rakennus on peräisin 1200-luvulta ja tuntuu käsittämättömältä, miten hyvin se on säilynyt.
Oli aivan sellaienn tunne kuin itse olisi matkustanut ajassa. Talossa oli oma kappeli, metsästyshuone, emännän huone - voi, niitä oli niin monta, että turha edes luetella kaikkia! Paikka ei ollut tippaakaan kaupallinen, mikä myös miellytti minua. Sisäpihalla oli hienoja suihkulähteitä ja talo kiersi nelikulmion muodossa pihan ympäri. Ainakin yhdessä huoneessa soi musiikki ja siellä oli pianotelineellä nuotitkin valmiina ja nukkenainen istui pianon ääressä. Aristokratiaa parhaimmillaan :)

Eläimiä kävi vähän sääliksi, etenkin sitä koiraa, joka oli etupihan läheisyydessä ketjussa, mutta  ehdottoman suositeltava kohde tämäkin :).


Entisaikainen lämmityssysteemi, sillä on se talvi ollut täälläkin

Hahmot tekivät taloa elävämmäksi senaikaisissa asuissa


Jouluseimi kappelin lähellä

Viinikellari oli tehty yhden huoneen alakertaan

Hassu pieni tykki

On oma kävelykeppi joka päivälle

Katso noita nukkekodin astioita!

Hevosia, vuohia, sikoja, koiria kävi sääliksi ja vettä en nähnyt yhdelläkään eläimellä


Tällaisen maiseman keskellä tilukset sijaitsivat

Oikein hyvää viikonloppua itse kullekin! Tämä viikko on ollut niin rankka pitkine päivineen, että nyt sohvalle Kauniiden ja rohkeiden pariin. Illalla tulee elokuvavieraita, mutta onneksi rakas mieheni oli jo siivonnut talon, lenkittänyt koirat ja tekee tuossa nyt vieraille iltapalaa :)


Ei kommentteja: