keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Sa Granja Mallorca osa 5

Mieheni ystävä, joka on käynyt monta kertaa Mallorcalla suositteli meille muutamia lempikohteitaan, joista osan bongasinkin jo Tripadvisorista ja muistakin lähteistä. Yksi niistä oli Sa Granjan museo, joka oli erittäin hieno paikka Esporlesissa. Läksimme yhdeksän maissa liikkeelle ja ehdimme hyvin kymmeneksi museolle, Palmasta matkaa on 15 kilometriä. Eipä ollut tungosta, vaan saimme ihan kahdestaa tutustua tiluksiin. Museo on iso maatila, joka on rakennettu ison lähteen lähelle. Mallorcan luontoa katsoessa oivaltaa heti, miten tärkeää tavallinen vesi on ollut, niin kuivalta maa näytti lokakuun lopussa - miten kuivaa sen sitten onkaan kesällä! Nähtävillä on eläinten suojia, kartanon tiloja ja monenlaisia käsityöläistaitoja kuten langanvärjäystä. Talo on valtavankokoinen ja on aika jänskää ja erikoista, että jokaiselle eri asialle on entisaikaan ollut oma huoneensa. On kirjoitus-, peli-, silitys-, ompelu-, lasten-, naisten-, kangaspuu-, palvelusväen ja ties mihin oma huoneensa. Kuinka kätevää se olisi nykyisinkin :).

Hauskaa oli, että saimme telineestä suomenkielisen opastuslehtisen, josta seurasimme, missä milloinkin olimme. Ensin kiersimme eläinten suojat, pihalla oli vuohia ja sitten kävelimme lähteelle.
Olisi myös voinut kiertää reilun kilometrin luontopolun ja tutustua kasvillisuuteen, mutta sen elämyksen skippasimme, koska meillä oli pitkä päivä ja paljon nähtävää edessämme.

Vesi virtasi lähteestä


Kotisivun videollakin näkyvä kaunis mosaiikkipolku

Kasvit kasvavat kivimuurinkin läpi


Kiertosuunta oli hyvin merkitty nuolilla


Puutarha oli kaunis

Peli- ja soittohuone - piano, kortteja, fortuna, biljardi, shakki....

Hammaslääkärin huone

Oli kuin olisi siirtynyt ajassa taaksepäin muutaman sata vuotta. Huoneissa oli aikuisen kokoisia nukkeja ja se teki paikasta jotenkin elävämmän esimerkiksi Ranskan tai Tsekin vastaaviin kohteisiin verrattuna.  Sa Granjassa on myös ravintola ja tilalta saa ostaa sen omia tuotteita. Pari kertaa viikossa on mahdollista nähdä kouluratsastussesitys. Ehdottoman suositeltava kohde, pääsymaksukaan ei ollut kallis, olisiko se ollut jotain kahdeksan euron luokkaa.

Ei kommentteja: