lauantai 21. maaliskuuta 2015

Vuoristoajelua Mallorca osa 8

Mallorcan päivitykset ovat vähän jääneet, joten palataanpa hetkeksi Espanjan aurinkosaarelle. Pyöräilijöiden kovasti suosima vuoristo Serra de Tramuntana on saaren luoteisosassa ja sen korkein huippu Puig Major on 1445 metriä korkea. Vuoristo on Unescon maailmanperintölistalla. Tässä linkki englanniksi pyöräilystä kiinnostuneille. Pyöräilijöitä oli täällä paljon kiipeämässä vuoren kiemuraisia rinteitä.Kiemuraisia hiekkateitä


Järvikin kuvisssa

Fiksu idea, paikallisliikenne kulkee viereisellä kaistalla tien sivussa

Cap de Formentor

Vuoren rinteen jyrkkyys ei käy kuvasta ilmi

Paikalle oli jyrkkä polku, jolle sain minuakin korkeanpaikankammoisemman mieheni houkuteltua

Kannatti kiivetä, upeat maisemat palkitsivat

Mallorcalle saamme palata syyslomalla. Aurora mahdollistaa reissun ja tulee jälleen hoitamaan koiriamme. Ostin miehelleni entisen oppilaani, ammattipyöräilijänkin olleen Kimmon suosittelemana Pron pyöränkuljetuslaukun ja otamme oman pyörän mukaan. Minä voin sitten vuokrata jonkin kulkupelin. Menemme samaan hotelliin kuin viimeksi, kaikki on tuttua ja turvallista. Nyt valitsimme puolihoidon ja merinäköalan :). Pitää jatkaa uutterammin Duolingon espanjan opintoja: yo como una manzana :D.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Talvella seurasin Ylen teemalta sarjaa Gran Hotel ja siitä oppi hyvin espanjaa. Sarjassa ei puhuttu kovin
haastavista aiheista :)
No nyt katsotaan sitten vielä viimeiset Kaisan cupit: viekö Dasha voiton?
t.-A

Pauska kirjoitti...

Minuun uppos aikoinaan Serranon perhe ja vieläkin on ekat jaksot dvd:ltä katsomatta. Ne voisikin viritellä. Kun osaa ranskaa, niin epanjasta ymmärtää melkoisesti.

Kyllä se pahasti siltä näyttää, että kakkossija tulee. No pari pientä kristallipalloa Kappa saa lohdukseen. Upea kausi ja hieno urheilija, vaikkei voittaisikaan. Kyllä meitä penkkiurheilijoita on tänä kautena hellitty mahtavin jännittävin kisoin monta kertaa. Jos venäläiset ei eilen olisi huutaneet siitä mokasta, niin tiiä, miten jännäksi tämä ois menny.