keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Heinolan ihmeitä kengistä uimahalliin

Tänään tein aamulla töitä, laitoin tulevan jakson moodlekurssit valmiiksi ja tein kaupungin määräämän tietoturvan verkkokurssin, joka oli aika kinkkinen. Uusia termejä oli useita ja niiden opettelemiseen meni aikansa. Alkutestistä sain 9/10 ja loppukokeesta 17/20. Diplomin saadakseen piti osata vastata vähintään 12 kysymykseen. Sitten kävin hammaslääkärissä, jossa Tiina laittoi pysyvän paikan väliaikaisen tilalle. Hän on naapurikunnastani ja älyttömän hyvämuistinen. Otti koirat ja pilateksen puheeksi, vaikka käyn hänellä vuoden parin välein ja hän oli vasta äitiyslomallakin.

Koirien metsälenkin jälkeen suuntasimme Heinolaan ostamaan liput huomiselle Reckless Loven keikalle. Sitten Virtasen kenkäkauppaan, jota voi suositella kaikille kenkähulluille ja niistä pitäville. Yksityisenä kauppana heidän valikoimansa on laaja ja kengät ovat sellaisia, jotka minua miellyttävät. Joka reissulla olen sieltä ostanut jotain. Viimeksi Gaborin talvikengät ja nyt poistomyynnistä nahkaiset kävelykengät 25 eurolla ja sellaiset lenkkareidentyyliset paljetein somistetut sievikkäät 59 eurolla. Niillä voi mennä mekonkin kanssa hellekelillä ulkomailla, jos tarve vaatii. Kauppa on perustettu 70-luvulla Lahteen ja sen omistajat ovat yli 70-vuotiaita.Sitten uimahallille, joka oli erittäin positiivinen yllätys. Altaissa oli tilaa ja ratoja oli monta. Vesijuoksijoille oli varattu peräti kaksi rataa ja vöitä oli tarjolla vaikka kuinka paljon. Yhdellä radalla oli kilpauimarin harjoitus käynnissä ja kuntouimareille jäi vielä pari rataa. Saunan lisäksi oli höyrysauna, jossa oli jokin mieto tuoksu. Virkistysaltailla oli useampi hierova suihku ja kaiken kruunasi poreallas, jonka lämmössä oli mukava lojuskella hetken aikaa. Harmi, että huomasin vasta sisällä, että keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla olisi päässyt kaksi yhen hinnalla sisään. No ei viisi euroa ollut paljoa tuosta elämyksestä.Sitten syömään palkintoateriaani Kettu ja kana -ravintolaan, jossa oli paljon kana-annoksia. Söin tarjoilijan suositteleman Kanaa kermahunajakastikkeessa, porkkanoita ja vähän tikkuperunoita. Mieheni nautti kanaruukun ja uuniperunan. Salaatinkastike oli vieläkin parempaa kuin Rossossa. Annokseni oli pienessä söpös valurautapannussa ja kastike oli kuumaa.


Eipä ruukkkukaan paljoa ulkonäkönsä puolesta saanut hävetä, makuja oli jos monenmoisia tässä annoksessa. Ruukun päällä oli taikinakuori ja annokset tuotiin lautasten sijaan ihastuttavissa koreissa. Kiva idea :).


Lapin lumo -jätskiannokset sopivat hyvin jälkkäriksi. Niissä oli Aino-jäätelön lisäksi muromysliä, lakkahilloa ja marenki. Oiva makuyhdistelmä :)Sitten ajaa hurautimme kotiin ja huomenna uudestaan Heinolaan, kun Olli kajauttaa Night On Firensä ja muutaman muunkin biisinsä. ROCK! Saunassa sain hyvän vinkin käydä Kumpeli Spassa ja sinne pitää suunnata hopeahääpäivänä ensi viikolla. Se on sopivan lähellä, mutta melkein kuin ulkomailla :).

Oikein hyvää pääsiäistä Sinulle!

4 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Hyvät kenkäostokset! Ja kenkähullu kiittää vinkistä - nytpä tiedän, missä pysähdymme ensi kesän Pohjois-Karjalan reissulla;)
Upeaa keikkaa teille - nauttikaa <3

Anonyymi kirjoitti...

Rossossa ei ole enää ollut salaattikastiketta vuoteen. :(

Pauska kirjoitti...

Joo siellä oli kyllä niin paljon hyviä kenkiä, ettei mitään rajaa :). Inhoan kenkien ostamista, mutta tuolta olen saanut kivoja kenkiä ja palvelu pelaa.

Kiitos, Olli on ihana <3. Olen siivonnut koko aamun ja kuunnellut hänen lauluaan, sujuu paljon paremmin :) One more time ;)

Pauska kirjoitti...

Kiitos tiedosta, Lahdessa oli remontti ja sen jälkeen ennen niin hyvän salaatipöydän taso laski, niin en ole sen koommin siellä käynyt. Paprika, ananas, oliivi ja tomaatti sekä taisi vielä olla sipulikin tarjolla ja mitään niistä en syö. Harmi, että hävittivät legendaarisen salaatinkastikkeensa, no ehkä se joskus tekee paluun.