torstai 16. huhtikuuta 2015

Hopeahääpäivää viettämässä rakkaimman kanssa

Töistä tultua malja alkoholitonta kuohuviiniä meille
Vierumäen loma oli jo alkujuhlintaa neljännesvuosisataiselle yhteiselle taipaleellemme. Varsinainen hääpäivä sattui arkipäiväksi tänä vuonna ja töitten ja koiralenkin jälkeen suuntasimme vaihteeksi minnekäs muualle kuin Heinolaan :D.

Muistan vielä hyvin, kuinka tapasin mieheni. Seinänaapurini Olli oli samalla kurssilla ja Olli esitteli meidän yliopiston päärakennuksen naulakolla toisillemme, siinä oli muitakin kurssin poikia. Ollilla oli tapana esitellä minut kaikille kavereilleen, joten tunsin reilusti yli puolet OKL:n -87 vuosikurssin pojista.

Varsinainen rakkaustarinamme sisälsi muutamia erikoisiakin käänteitä, kaikki ei ollut ihan yksinkertaisen helppoa. Itselleni oli jo muutaman viikon jälkeen aika selvää, että tässä on elämäni mies - sukuaissieluni - ja onni oli hänet saada. Hyvä ja ihana elämä meillä on ollutkin toinen toistamme tukien, kunnioittaen, rakastaen, auttaen sekä arvostaen.  Meillä on samanlainen arvomaailma ja monessa asiassa olemme hyvin samanlaisia. Kumpikin on nopea käänteissään, shoppailu ja muoti on meistä kaukana, mm. vaatteiden ostaminen on kummallekin yhtä tuskaa. Minä on räiskyvä ja temperamenttinen, mieheni rauhallisuus ja psykologinen taitavuus tasoittaa näitä ei aina niin mukavia luonteenpiirteitäni. Minä en kauheasti pidä siivoamisesta, mieheni on siitä pitänyt jo lapsesta lähtien, mikäs rouvalle sen mukavampaa. Meillä on suurin piirtein samat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ja olemme aina antaneet toisillemme tilaa harrastaa sitä, mitä itse haluaa ja mahdollisuuksien mukaan on sitten hankittu harrastuvälineitä. Musiikkiin, urheiluun ja viihteeseen olemme panostaneet matkojen ja oman hyvinvoinnin lisäksi. Viimevuotisten sairastelujeni jälkeen tajusi yhä selvemmin, miten onnekas on ollut ja miten kamalaa olisi, jos toista ei olisi. Meni vähän syvälliseksi :).


Palataanpas takaisin seitsemänteen huhtikuuta. Ai että miksi hääpäivä on huhtikuussa eikä kesällä kuten yleensä? No kaksi opiskelijaa sai opintotuen 6. päivä ja huhtikuun 7. sattui olemaan lauantai. Se lienee paras selitys. Häämme olivat todella pienet ja vaatimattomat, mutta hauskat. Meidät vihittiin Jyväskylässä kappelissa kolmen todistajan läsnäollessa, neljäs ystävä myöhästyi, koska pappi aloitti vihkimisen liian aikaisin. Hääjuhlaa vietimme solukämpässämme, juhlassa oli sitten muutama muukin kaveri mukana. Leivoin itse karjalanpiirakat ja kaikki muutkin tarjottavat, kämppikseni saattoivat leipoa jotakin. Joka tapauksessa juhlien jälkeen he suorastaan ajoivat meidät pois viettämään hääyötä vasta-avattuun Lievestuoreen Lasilandiaan ja jäivät itse selvittelemään pöydän raivaamiset ja tiskit. No nyt asiaan eli kävimme ensin kultakauppa Rantasella ostamassa itsellemme hopeiset muistot tästä päivästä. Minua miellytti eniten laattamainen kaunis sydän, jossa oli jotain sinisiä kiviä. Miehelläni ei ole vielä kalvosinnappeja, joten hän otti sellaiset, niillä voi sitten vähän juhlistaa asua.

Valinta oli molemmille helppo ja olimme jo vajaassa kymmenessä minuutissa  Kumpeli Spa -kylpylän pihalla. Kaiverrutin etupuolelle 25 ja taakse päivämäärän, numerot on monogrammeina, mitä se sitten tarkoittaakaan. Koneella kaiverrus oli tehty. Palvelu oli hyvää ja nopeaa ja saimme hakea ostoksemme muutaman tunnin päästä.


25 vuotta onnellista yhteistaivalta

Täytyy tunnustaa, että enpä oikein tiennytkään, että Heinolassa on kylpylä. Lahdessa sitä ei ole ja aina ollaan suunnattu Helsinkiin ja joskus Lappeenrantaan tai Tampereelle, kun kylpylään olemme halunneet. Kesällä käymme viikoittain Kiannon Kuohuissa, joten silloin tulee lilluttua enemmänkin. Kylpylä on parinsadan metrin päästä asunnoltamme ja ostamme sinne aina sarjakortin.

Kumpelissa oli neljä erilaista yhteissaunaa, jonne mentiin pyyhkeet päällä. Infrapunasauna oli viileä verrattuna omaamme Suomussalmella. Normaalisaunassa en käynyt, koska höyrysauna ja aromisauna viehättivät minua paljon enemmän. Kylpylässä oli vähän väkeä, muutamia eläkeläismummoja lisäksemme. Iso allas oli ehkä kymmenen metrin mittainen ja sen toisessa päässä oli muutamia hierovia suihkuja. Porealtaita oli kaksi. Erikoisin oli kaksiosainen allas, jossa oli pyöreitä kiviä ja  toisella puolella jääkylmää ja toisella puolella kuumaa vettä. Jalkoja kihelmöi vallan hauskasti, kun siinä jalkapohjiaan pyöritteli. Isossa altaassa vaihtui värit koko ajan, tässä kuva sinisesta hetkestä. Tuossa pystyi  minunkokoiseni ihminen juuri ja juuri vesijuoksemaan, vähän varpaat otti kyllä välillä pohjaan.

Kumpelissa on myös suolahuone, jonka ovesta kurkistin. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin siellä olisi voinut istuskella hetken aikaa. Sen sijaan ehdimme loikoilla lämpötuoleilla, jotka olivat mahottoman rentouttavat. Kesällä voi katsella kaunista sinistä Kymenvirtaa, nyt oli vähän pilvinen ja osin kylmäkin päivä. Tuolit oli muotoiltu mukaviksi ja melkein meinasi nukahtaa suloiseen lämpöön. Itse huone oli kauniisti somistettu ja siellä tuli rentoutunut ja rauhallinen olotila.


Kylpylän jälkeen haimme siis ostoksemme ja menimme jälleen Kettuun ja kanaan ruoalle. Tällä kertaa valitsin Puutarhurin kanan ja mieheni söi pitkästä aikaa pizzan. Jälkiruoka oli sama Lapin lumo -jäätelöannos kuin viimeksikin. Kanassa oli erilaisia hedelmiä ja hollandaise-kastiketta. Tikkuperunoita söin muutaman, pitäähän sitä juhlapäivänä sallia itelleen jotain herkkuja.
Varsinaisia häämatkoja meille tulee tänä vuonna peräti kolme, sillä onnistuimme saamaan koirahoitajat ja kesän alussa suuntaamme toivottavasti vihdoinkin Islantiin. Syyskuussa odottaa Susijengi ja Montpellier Ranskassa ja syyslomalla pyöräilyloma Mallorcalla. Aikoinan häämatkakohteemme oli Helsinki ja lempparikitaristimme Yngwie Malmsteenin konserttiin. Ynkka on kuulunut alusta asti läheisesti elämäämme.

Olisi kiva kuulla, miten Sinulla on tapana juhlistaa hääpäivääsi?

2 kommenttia:

Uraäidin Ruuhkavuodet kirjoitti...

Ihana tarina <3 Paljon onnea teille!

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon :) Unohtui laitaa, että ekan yhteisen asunnon saimme toukokuussa Kortepohjan yo-kylästä, kulmahuone A801 :).