lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pakene tunnissa Insideout Escape Room

En muista, mistä luin Escape Roomista ensimmäisen kerran, mutta kiinnostuin siitä heti ja sain kerättyä ystävistäni samanmielisen porukan ja varasin Helsingin Kalliosta ajan, jolloin yrittäisimme paeta syntymäpäiviltä huoneesta tunnissa. Minua jännitti jo vähän etukäteen, millainen tämä koko juttu olisi, sillä en oikeastaan tiennyt yhtään, mistä siinä edes oli kysymys.

Olimme paikalla oven takana kymmenisen minuuttia ennen vuoromme alkamista. Meidät otettiin vastaan kysyen englanniksi, mihin olemme menossa. Jätimme vaatteet eteisaulan naulakkoon ja yhdessä opettelimme  kolmen erilaisen lukon avaamistekniikat. Sitten meille avattiin huone ja selitettiin, mistä pääsisimme tarvittaessa ulos. Nurkassa olevassa televisiossa alkoi tapahtua ja johdannon jälkeen ruutuun tuli aika 60.00, joka alkoi heti vähentyä ja ryhdyimme tutkimaan huonetta.Erilaisten vihjeiden, numeroiden, kuvien, esineiden ja apuvälineiden avulla saimme lukkoja avattua ja pohdimme vuoroin yksin, muutaman kanssa tai yhdessä, mitä teemme ja miten etenemme. Asiat pitää tehdä tietyssä järjestyksessä ja näppäryyttä ja hoksottimia tarvitaan. Joku juttu voi ratketa aiemmin ja sitä tarvitaan sitten myöhemmin. Luonnollisestikaan en paljasta tämän enempää siitä, mitä teimme tai miten, mutta kun aikaa oli jäljellä 5.20 pääsimme ulos huoneesta riemunkiljahduksin :). Jostain luin, että n. 25 % yrittäjistä pääsee tästä huoneesta ulos.

Kaikkia meitä tarvittiin tehtävässä ja jokainen keksi jotain, jota kukaan muu ei huomannut. Tehtävissä ei tarvittu mitään erikoisia matemaattisia taitoja, joskin meillä oli kyllä porukassa yksi matematiikan maisteri mukana :). En vilkaissut television kelloa kertaakaan, omaani pari kertaa ja kuvittelin, että aikaa on jäljellä vähemmän kuin mitä sitä loppujen lopuksi olikaan. Tehtävät huomioon ottaen lähtisin vähintään kolmen hengen porukalla liikkeelle, meitä oli viisi maisteria, joista neljä opettajaa ja kaikille oli koko ajan tekemistä. Tunti meni todella intensiivisesti keskittyen enkä olisi jaksanut tehdä toista tehtävää samana päivänä. Kymmenen minuutin välin sai pyytää vihjeitä ja pyysimme varmaankin neljä vihjettä, jotka sujautettiin meille oven alta. Muutama juttu jäi sopivasti "harmittamaan", joten nälkää jäi kokeilla muitakin huoneita. Helsingissä on useampikin yritys, samoin Turussa ja Tampereella voi paeta huoneesta. Alkuperäinen idea on unkarilaisen psykologin ja näyttelijän ja huonepako on levinnyt jo ympäri Eurooppaa. Myöhemmin luin, että joku oli tehnyt näitä juttuja monessa eri maassa ja Mr. Bearin syntymäpäivät olivat hänestä kaikista paras huone, joten siitä vain kokeilemaan. Lysti maksaa 150 euroa, tosin meille sattui tietämättäni alennuskausi yrityksen yksivuotissynttäreiden ansiosta ja säästimme 45 euroa.
Kuvamme on näkyvissä yrityksen Facebook-sivulla, päivitykset ovat sunnuntaisin ja joka kuukausi arvotaan ilmaisia osallistumisia https://www.facebook.com/insideoutescape

Jälkipuinnit ravintola Weeruskassa olivat kivat ja sieltä suuntasimme katsomaan Kansallisteatteriin Maaseudun tulevaisuus -näytelmän, jossa mukana oli mm. Ville Haapasalo. Vietin oikein kivan lauantain hyvien ystävien kanssa. Kiitokset koirahoitajalle :).Muokattu 24.6.
Kävimme maanantaina kolmen hengen porukalla Vuosaaressa Investment-huoneessa. Sieltä emme päässeet ulos ajoissa ja ainoastaan yksi porukka olikin sieltä ulos selvinnyt ajassa 59.30. Onneksi meillä oli matemaattisten aineiden erikoismies matkassa, tohtoria tarvittiin ja näppärästi hän muutaman homman hoitikin. Neljä henkilöä on minimi, jolla tuohon huoneeseen kannattaa lähteä. Haastava ja kiva kokemus kuitenkin, hiki tuli :).

2 kommenttia:

Satu // XL Elämää kirjoitti...

Oi kun kiva idea viettää iltaa! Mahtavaa!

Pauska kirjoitti...

Erinomaisen kiva, sopisi sulle dekkareista pitävänä, ei kun varaamaan :)