lauantai 15. elokuuta 2015

Asuntomessuideoita

Pitkästä aikaa kävimme asuntomessuilla ihan virkistyksen vuoksi ja hain vähän ideoitakin. Onhan se välillä mukavaa tutustua uusimpaan arkkitehtuuriin. Läksimme jo puoli yhdeksän maissa kotoa ja olimmekin kymmeneltä messuportilla. Ihan kaikkia taloja emme katsoneet, vaan valikoidusti kiertelimme vajaat kolme tuntia, kunnes "saimme tarpeeksemme". 

Talot olivat aika pieniä pohjiltaan ja järkiään kaksikerroksisia. Tontit olivat pieniä etelän tyyliin, koska maa on kallista. Oma talomme valmistui avaimet käteen -periaatteella jouluksi 2003 ja suurin ero nykyisiin on, että siinä on ihan oma keittiö. Nykytalojen trendi näytti olevan tupakeittiö ja pieni saareke. Itse en tästä pitäisi, sillä keittiön sotkut näkyisivät koko ajan olohuoneeseen, mikä minusta ei ole kivaa. En jaksaisi pitää tiskipöytää koko ajan siistinä.


Tässä oli kiva suihkunurkkaus, oma pesuhuoneenme on aika pieni ja vesi pääsee roiskumaan vähän joka puolellle. Ihan mukavat nuo tikapuutkin.Meillä on sen ajan mukaisesti tapetit ja boordit, monissa taloissa huoneen seinät olivat yhtä väriä ja tässä huoneessa jokainen seinä oli erivärinen. Mikäpä siinä :).


Järkyttävät tyynyrykelmät olivat toinen huomioni. Kuka näitä tyynyjään jaksaa kannella paikasta toiseen siivouksen aikana? En tykännyt.


Tämä  oli kiva, tuikkuja vain alle. Sopisi kotaamme erinomaisesti.

 
Tämä olisi meillä myös tarpeen, nyt letku kierii ja pyörii pitkin pihaa. Sitä tarvitaan alapihalla paljun täyttämiseen ja ylhäällä pyörien pesussa.


 
Tästä talosta tykkäsin eniten :)Viesti arkkitehdille, joka on ystäväni :).


 
Ensimmäistä kertaa näin, että tietokonepelaaminen on otettu huomioon. Iso pelipöytä omassa tilassa, jotta päästään pelaamaan oikein kunnolla. Kiva idea.

 
Aivan mahtava idea oli sekin, että yläkerran lasten makuuhuoneiden väliss on liukuovi. Kun haluaa leikkiä isommassa tilassa ja yhdessä, niin ovi auki ja kun tulee möksähdys, niin ovi näppärästi kiinni. Säästää tilaa.

  
Versossa oli paljon parvekkeita ja yhdessä tämä ihana lekottelutuoli.


 
Yksi kiva vaihtoehto haluamalleni shasliksysteemille.


 Ellen Jokikunnaan sisustama kerrostaloasunto, aika kukkainen fiilis.... Monissa taloissa oli samanlaiset isot hirsiset ruokapöydät, joiden pinta oli epätasainen.

 
No words, toki tämä piti nähä :).

 
Reissukaverini mieheni ja Ellu huusivat yhteen ääneen "ei näin Olli", ehkä Ollin on parempi pysytellä musabisneksessä ;).

 
No olihan siellä yksi palmukin :). Sänkyä en huomannut, reissumiehen matkalaukulle on taatusti tarvetta.


 
Tämä vajaan viidentonnin hierontatuoli oli uusinta uutta. Kiva ja rentouttava, mutta tuolla rahalla saa aika monta hierontaa, jossa hieroja tai fysioterapeutti tuntee näpeissään ongelmakohtani.

Kiitokset kivasta päivästä mukanamatkaajille :). Päivä jatkui Espooseen By Pia's Design -liikkeeseen, syömään Ullan ehdottamaan ruokapaikkaan juna-asemalle, räpylän ostoon urheiludivariin ja XXL-liikkeeseen, ostin kavereille omat räpsät, jotta saadaan naisten pesisryhmä hyvään alkuun. Sitten katsastimme reilun tunnin Gudrun Sjödénin syysmallistoa ja löysin monta helmeä, yhdet kivat ja sopivat housut ja useammat sukkahousut, kunhan kelit viilenevät. Olen laihtunut niin paljon, että kaikki nykyiset housuni ovat vyötäröltä väljät ja veinkin pinon ompelijalleni kavennettavaksi. Onneksi olen hamstrannut vaatteita pitkältä ajalta ja joukossa on muutamat sopivat housut, jotka löysin vaatekaapeista. Illalla äkki-inspiksen myötä vielä Linnanmäelle, jossa seura käväisi vuoristoradassa, minä ja Ellu KotKot-junassa, jossa yksi kananpoika jäi huomaamatta, missä lie piilotellut? Päivän päätarkoitukseni oli osallistua pallojen pyöritykseen Derbyssä ja todella tiukan ekan kisan voitin aivan turvanmitalla, toisessakin olin eka :). Mukava voittaa kaksi pientä kissaa.

     
Tästä se laukka lähtee!

 
Illan kruunasi vohveliannos ja hodarit.

Mukava lomapäivä :). Kävitkö asuntomessuilla ja mikä oli suosikkisi ja mitä kivaa löysit?

2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

MInä jätin suosiolla asuntomessut tänä vuonna väliin - en vaan kestä sitä tungosta. Ja onneksi parhaat palat löytyvätkin sitten täältä blogien puolelta. Ja lehdistä.
Tuo hierontatuolikuva on mainio - ja tietysti tuolikin, mutta kuten totesit: sen hinnalla saa aika monta kunnon hierontaa!
Kivaa viikonloppua, Pauska ja tsemppiä töiden aloitukseen!

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin :). Aikainen lintu nappas madon eikä ollut tungosta, olisiko elokuun alulla ollut oma merkityksensä. Meillä onkin kivaa tiedossa, Kake Randelinin näytelmän yönäytös Mäntyharjussa ja Sillanpään konsertti huomenna, molemmat hyvien ystävien kanssa :). Oli kiva palata töihin, tosin tämä kuumuus vähän meinaa hyydyttää, tietokoneluokassa on niin lämmintä jo muutenkin.

Mukavaa viikonlopun jatkoa :)