lauantai 30. tammikuuta 2016

Pientä muuttoa

Aikansa sitä kotiaan katselee, kunnes joku päivä tulee inspiraatio tehdä jokin uudistus. Minulla tähän meni kymmenisen vuotta. Mieheni kansaa pohdimme useammankin kerran, mitä muuttaisimme ja junnasimme paikoillamme omissa ajatuksissamme. En osannut uudistua enkä nähdä asioita ulkopuolisen silmin. Työhuoneeni on aikojen saatossa muuttunut varastoksi, jonne vain kaadetaan kaikki siivouksessa vierassänkyjen ja työpöydän päälle. Huone ahdisti minua kauan. Joululomalla kysäisin ystävältäni saunan jälkeen heidän mökillään, että kerropa, mitä tekisit? Hän nappasi kynän ja paperia ja ei mennyt kuin muutama kymmenen minuuttia, niin meillä oli uusi suunnitelma valmis :). Uudenvuodenaatonaattona aloimme toteuttaa suunnitelmaa. Ostimme 15 laatikkoa Biltemasta. Pakkasimme päivässä työhuoneeni tavarat laatikoihin, kannoimme kirjahyllyt ulos tai toiseen makuuhuoneeseen, sängyt vietiin ulos. Huone oli yhtäkkiä tyhjä. 


Keittiö ei näyttänyt yhtä siistiltä.


Sitten siirsimme mieheni sävellysstudion huoneeseen, tavarat sopivat sinne erinomaisesti aina kälyni Jaco Pastoriuksesta maalaamaa taulua myöten. Ajatuksena oli, että yhteen nurkkan olisi laitettu pyörä traineriin, mutta sille paikalle sopivatkin akustiset rummut, joten pyörä nököttää yhä toisessa makkarissa, josta tuli harraste-vieras-kirjahylly-vaatehuone. 

Jacoa ei ole vielä siiretty, vaan ihanainen Frisbee koristaa seinää. Seuraavan päivän käytin kirjahyllyjen siirtämiseen. Olkkarista purettiin pari kirjahyllyä ja samalla heitin mappitolkulla ikivanhoja koulujuttuja roskiin. En ole niitä tarvinnut 25 vuoteen, niin tuskin elämäni niiden puutteeseen kaatuu. Kaksi kirjahyllyä typistyikin yhteen, kun karsimalla karsin. Osan mapeista ja kirjoista vien koululle, kun saan luokkaan kaappitilaa kollegojen saatua kumpikin työhuoneet itselleen. 

Lomalla kävimme ystäväni Pirjon kanssa Kokkolassa huonekaluliikkeissä tutustumassa valikoimaan ja vuoden viimeisinä päivinä ostimme kaksi sähkösäätöistä nojatuolia ja uuden sohvan, jotka saamme ensi viikolla. Yhden päivän käytin siihen, että kävin vaatekaapit, käyttäullakon ja varaston vaatteet läpi ja nakkasimme kuusi jätesäkkiä vaatteita maahanmuuttajille. Ne ja huonekalut haettiin meiltä kotoa ja yksi pakullinen tavaraa lähtikin. Telkkarin paikka vaihtui ja nyt pienen säädön ja muutaman muuttujan jälkeen pystyy tykillä katsomaan elokuvia pleikalta ja telkkari näkyy myös. Siinä pitää vielä vetää yksi piuha seiniä tai kattoa pitkin. 

Muutos virkisti ja vielä on vaikeaa kuvitella, miltä olkkari lopulta näyttää. Sysäyksen muutokseen antoivat työhuoneen ahdistavuus ja se, että studiohuoneessa polkupyörä oli aina tiellä nojaamassa joko vaatekaappiin tai kirjahyllyyn ja sen jatkuva siirtrly raivostutti. Colnagoa kun ei mitenkään voi pitää autotallissa tai varastossa :).

Kiitokset Seijalle avusta ja umpisolmun avaamisesta :).

2 kommenttia:

Tuula / Tuula's life kirjoitti...

Hei Pauska! Huomasin nimesi ja kivan kommenttisi Marjukan blogissa. Ja tulin tänne kurkkaamaan. Täältähän löytyi musikaalinen koti muutoksen pyörteissä. Joskus niitten muutosten kypsyttelyyn menee aikaa ja sitten ne vaan lähtevät käyntiin. Onnea projektille. Jään lukijaksi odottelemaan, miltä näyttää valmiina.
Tervetuloa vierailulle Tuula's life-blogiin.
Mukavaa helmikuuta!

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon kaima :). Kävinkin jo ihastelemassa upeaa muumikakkua. Loppuviikolla saahaan uudet huonekalut, sitten on enää peräkammari laittamatta.
Tervetuloa lukijaksi :).