tiistai 26. heinäkuuta 2011

Päiväkirjaa

Meillä oli toissaviikolla ystäväperheitä kylässä ja oli kyllä mukavaa ja touhua riitti. Ensimmäiset vieraat olivat opiskeluaikainen ystävämme perheineen ja oli todella mukavaa saada puhua ruotsia pitkästä aikaa. Kävimme heittelemässä frisbeegolfia, Soivassa metsässä ja tietysti herkuttelimme, juttelimme ja vaihdoimme kuulumisia, sillä edellisestä näkemisestä oli ehtinyt vierähtää useampi vuosi.

Samana iltana saimme Keski-Pohjanmaalta kummipoikamme perheineen kylään jo perinteeksi muodostuneelle tapaamiselle. Tälläkin kertaa pojat pääsivät pelaamaan tennistä ja juoksemaan yleisurheilukentälle ja miehet kävivät voittamassa iltarastit :).  Koko porukalla pelasimme frisbeegolfia, kävimme katsomassa Petin ja puuron kesäteatterissa ja Varisjärvellä paistoimme illalla makkaraa ja miesväki heitti virveliä ja haki viehettä useamman kerran järvenpohjasta. Buzzit ovat myös aina poikien mieleen ja pelasimmekin pleikkarilla muutaman pelin. Perjantaina kävimme katsomassa turpeessa rypemistä Varissuolla, kun siellä käytiin suopotkupallon mm-kisoja, tulomatkalla kävimme tutustumassa wakeboardingiin tulevia vuosia ajatellen. Päivällä loimutimme grillissä lohta ja illalla söimme hurjan hyvää pannaria ja lämpimiä voileipiä. Täytyy sanoa, että meillä on kyllä aivan huippuhyvä uuni, kotona pannari jää monesti edestä raa'aksi ja takaa kypsäksi, uunimme paistaa epätasaisesti, mutta tämä pannari oli kyllä yksi parhaista, joita olen koskaan syönyt, kiitos ystäväni, joka sen valmisti, sillä aikaa kun itse täyttelin voileivät.

Viime viikolla sateli vettä useampana päivänä, iltarastit jäivät väliin, keskityimme lakkojen poimimiseen ja saimmekin niitä viitisen litraa. Tänään aamulla iski pitkästä aikaa selkäkipu ja jäin kotiin, kun armas mieheni kävi poimimassa viimeiset lakat parilta suolta, joilla olimme jo aiemmin käyneet. Koirat olivat mukana ja Nellille kävi hupsusti, sillä se putosi suonsilmään. Onneksi se löytyi ajoissa ja pääsi kuiville. Etutassuillaan se oli pitänyt kiinni ojan reunasta eikä ollut haukahtanut, muut koirat löysivät sen ja mieheni kiskoi sen kuiville. Vähän hirvittävä tapaus.

Viikonloppu meni Suomussalmi Rockissa ja Juha Tapiota kuunnellessä täpötäydessä hotellissa, onneksi ostimme liput jo heti seitsemältä, sillä ne loppuivat kesken. Keikka oli hyvä ja soittajat todella taitavia. Kuitenkaan se ei liikuttanut sisintäni samalla tavalla kuin Laurat Voutilainen ja Närhi, Kakesta puhumattakaan ;-). Ensi lauantaina on vielä vuorossa Mamba. Luonnollisesti seurasin myös molemmat Itä-Lännet ja miesten peli oli aivan loistavaa pesäpalloa, ottelu meni aina kotiutuslyöntikisaan asti. Paljon upeita lyöntejä ja mahtavia syöksykoppeja. Onneksi Veikkaus-tv ei pahemmin pätkinyt kuten naisten pelissä, joka jouduttiin keskeyttämään välillä sateen takia.

Taustallani kuuluu jälleen soittelua ja sävellystä, todella nätti kappale jälleen tulossa. Koirat ovat lattialla reporankoina, Skoti äsken kävi tapansa mukaan tervehtimässä, se tekee sitä monen monta kertaa päivässä näyttääkseen, kuinka hyvä sillä on olla ja kuinka paljon se minua rakastaa, suloinen pieni koira!


Tänä kesänä olen lukenut paljon kirjoja, jotenkaan talvella ei jaksa lukea, en tiedä, mikä siinä sitten on. Tulee jumiuduttua liikaa tietokoneen ääreen ja monesti kirjaston kirjoja ei älyä palauttaa ajoissa ja ne jäävät lukematta. Pitäisi ottaa itseään niskasta kii ja lukea enemmän. Luin muutaman ranskankielisen kirjan ja pari ruotsinkielistäkin sekä nipun erilaisia romaaneja ja muutaman urheilukirjankin.

Tämä päivä meni aika lailla selkää potiessa, särkylääke ja Sirdalud alkavat purra, katselin uinteja ja parit elokuvat ja pelasin hmm varmaan toistasataa Bejeweled Blitziä kännykälläni, huippupisteiksi tuli ilman apuja 300 700 ja tuon enempään tuskin koskaan pystyn. Peli on vanhan kunnon columnsintapainen, jossa pitää saada samanvärisiä jalokiviä joko vaaka- tai pystytasoon kolmesta viiteen ja niistä sitten saa lisäjalokiviä ja bonuspalloja. Hauska ja ah niin koukuttava ja yksi peli kestää tasan minuutin.

Kävimme katselemassa venettä ja moottoria ensi kesäksi ja pihalla olikin meille sopiva Terhi Saiman, koirat mahtuvat siihen mukavasti, pitää vain hommata niille pelastusliivit Terhin pohja on hyvin leveä ja siinä saa tavaroita penkille, lisäksi se on umpimuovia eli upota sen ei pitäisi. Moottoreissa oli vaihtoehtona bensa- ja sähkö-, jonka akkua ladataan. Siitäpä sitten ensi kesäkuussa meille mukava paatti voimalaitosten väliin Emäjokeen ja ei kun veneilemään.

Selkäkin tuntuu nyt paremmalta, joten jospas huomenna pääsisi iltarasteille, tänään jäi vesijumppa välistä, onneksi keskiviikkona on fysioterapia :)

Ei kommentteja: