tiistai 19. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 25 - wakeboard Ukkohallassa

Lähtöalue, takana huoltorakennus
Tämä aktiviteetti menee naapurikunnan puolelle, mutta matka sinne on lyhyt ja koska Ukkohallassa on Suomen ainoa wake-rata, niin se ansaitsee ehdottomasti esittelyn. Kyseessä on vesilautailu kaapeliradalla eli kansanomaisesti vesihiihto sähköisen kaapelin vetämänä moottoriveneen sijasta.Maailman ensimmäinen rata avattiin vuonna 1962 ja nykyjään ratoja on n. 180 ympäri maailmaa ja lajilla on puoli miljoonaa harrastajaa. Ukkohallan rata on maailman pohjoisin. Olimme mieheni kanssa katsomassa lajin Euroopan mestaruuskisoja kesällä 2009. Kilpailijat tekivät mitä ihmeellisimpiä temppuja, voltteja, hyppyjä jne. Tuomarit arvioivat kunkin suorituksen. Oheisesta linkistä voit tutustua lajiin.

Huoltorakennus

Wakeboard-lauta on lyhyempi, litteämpi ja keveämpi kuin lumilauta, mikä mahdollistaakin kaikenlaisien temppujen ja hyppyjen tekemisen.

Ukkohallan rata on auki ma-pe klo 12-19, la klo 11-19  ja su klo 11-16.Kolmen tunnin päivälippu maksaa aikuiselta 30 euroa. Hintaan sisältyy vesisukset,vesilauta ja polvilauta sekä kypärä ja pelastusliivi, jotka ovat pakollisia. Mieheni kävi serkkunsa kanssa kokeilemassa lajia ja tykkäsi siitä kovasti. Lähtö on ensikertalaisella aika haastava ja monet turskahtivatkin nenälleen ennen kuin pääsivät edes alkuun. Eräskin nainen yritti useamman tunnin ajan sitkeästi, mutta pääsi vain muutaman metrin ennen kuin kaatui. Kun pääsee varsinaiselle radalle, niin seuraava haaste on mutka, sillä köysi löystyy ja mutkan jälkeen tunne on sellainen, kuin lähtisi menemään satasta. Kurva täytyykin oppia ottamaan oikein eli kiertää, niin että köysi pysyy tiukkana koko ajan. Sitten kun kaatuu, niin joutuu uimaan rantaan. Alueella on vene, jolla kauaksi jääneet voidaan hakea, mutta silloin kun me olimme harrastamassa, niin eipä sitä venettä juurikaan käytetty.

Slopestylen maailmanmestari Enni Rukajärvi on myös käynyt pari kertaa kokeilemassa wakea ja hänen haastattelunsa on luettavissa Ukkohallan nettisivuilla.Silta järven yli


Ei kommentteja: