keskiviikko 24. elokuuta 2011

Pesistä Kouvolassa

Tulipa heitettyä kaksi keikkaa peräkkäisinä päivinä Kouvolaan Jymyn peliä katsomaan.
Eilen läksimme hyvissä ajoin jo ennen neljää, jotta pääsemme katoskatsomoon suosikkipaikallemme kolmospesän taakse. Nappasimme Nastolan ABC:ltä autoon hampurilaiset ja kanafileet ja ajelimme suoraan Kouvolaan. Katsomo oli melkein tyhjä, joten paikat sai valita vapaasti. Pikku hiljaa taivas alkoi tummeta. Jymy sai nopeasti miehiä kentälle omalla sisävuorollaan ja Jani kotiutti Jarkko Tuikan kauniilla välilyönnillä ja tilanne oli 0-1. Kouvola ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Yksi hyvä lyönti tuli, mutta Roope nappasi syöksykopilla sen kiinni ja kannustin häntä niin hurjasti, että edessä istunut setä kielsi minua huutamasta.... Olen aina luullut, että urheilussa saa kannustaa sekä hyviä pelisuorituksia että omaa joukkuettaan, mutta tämä setä oli eri mieltä. Siinäpä se ilo sitten olikin, sillä vettä alkoi sataa ja sitä tuli ja tuli. Toinen vuoropari saatiin vielä pelatuksi, mutta sitten peli keskeytettiin eikä sitä koskaan jatkettu. Kenttä lainehti vettä ja sitä meni hiekkatekonurmen ja sen alla olevan pohjan väliin ja kenttä kohosi paikoin monta senttimetriä. Pallopojat ja lapset pomppivat kohumien päällä. Tuli mieleen vaimentamaton vesisänky, joka meillä oli opiskeluaikoina. Kentästä näki  hyvin, missä salaojat olivat. Sääliksi kävi Sotkamosta asti tulleita katsojia, jotka eivät saaneet lippurahoja takaisin ja näkivät peliä vajaat puoli tuntia. KPL päätti, että uusintapeliin pääsee ilmaiseksi ja tänään paikalla olikin reilut 3700 katsojaa. Tänään ei päästy lähtemään niin aikaisin kuin eilen töitten takia, mutta jäin portille ja menin varaamaan meille paikat ja mieheni pysäköi auton ja tuli sitten perästä. Ystävämme Kouvolasta tuli myös katsomaan peliä. Lähettyvillä lenteli paljon kimalaisia, joilla oli pesä betoniportaassa ihan vieressämme, sinne ne hävisivät betonissa olevaan reikään :-). Yleisöä oli yllättävän vähän paikalla vielä varttia ennen pelin alkua. Jymyn kannattajia oli kakkospuolella muutama, edellisenä päivänä huomattavasti enemmän.

Kouvola oli aika jäissä ekalla jaksolla, miehiä ei millään meinattu saada edes kolmoselle ja kotiutusyrityksiäkin oli vain kaksi. Jymy meni nopeasti 0-3 johtoon Janin, Roopen ja Kostin lyönneillä ja Aki Orava löi viimeisen juoksun. Sitten olikin makkaran aika.
Toiselle jaksolle KPL tuli uudistuneena, peli kulki paremmin ja entinen oppilaani Riku Rantanen piti lyöjiä kurissa ja otti kärpäsiäkin. Riku myös löi joukkueen ensimmäisen juoksun kumuralla.  Jymy vastasi hyvin Roopen ja Kohosen lyönneillä, mutta Kopla tuli tiukkana viimeiseen vuoroon. Ensin Riku löi kumuran ajolähdössä ja tasoitti  ja sitten Joukainen löi läpi ja kunnarin sekä juoksun ja seurasi supervuoro.  Kopla oli ensin sisällä ja ei saanut millään miehiä kentälle, lopulta pesät saatiin täyteen ja Joukainen tuli lyömään viimeisenä lyöjänä. Kahden laittoman jälkeen tuli kolmas palo ja Jymyn sisävuoro.

Jymy on tunnettu siitä, että kun on tiukka paikka, niin juoksu tehdään vaikka väkisin. Luotin tälläkin kertaa Jymyyn. Pesät saatiinkin täyteen heti, Niko ja Jarkko jokereina menivät kentälle ja ajolähtö oli valmis. Riku syötti väärän ja se otettiin pois, sitten Kohonen löi pompun kakkosrajaan ja sillä tuli juoksu ja voitto!

Pelistä jäi mieleen Doksan kerrassaan mieletön heitto, jolla hän tappoi hieman liian myöhään lähteneen etenijän sekä Kemppais-Mikon haamuotto kolmospesällä, aivan varma juoksun paikka, jollei sitä olisi saatu kiinni. Jarkko Tuikka viihdytti kolmospuolen yleisöä.

Pelin jälkeen juoksin nopeasti antamaan tavanmukaisen karkkipussin, miehet karkasivat pukusuojaan pikavauhtia, mutta onnistuin tyrkkäämään sen Hartikaisen Antille, joka oli palkittuna haastattelussa. Roopen sain myös kiinni, Harmittelin, kun lähikaupassamme ei ollut amerikkalaisia pastilleja, vaan piti tyytyä ranskalaiseen versioon. No toivottavasti nekin tulivat syödyiksi. Rikun kanssa pääsin vaihtamaan muutaman sanan, kuten aina pelin jälkeen ja oli mukava tavata hänen perhettään ja vanhempiaankin.

Koska Superpesis ja Nelonen Pro tyrivät kauden pesislähetykset melkein täysin, niin tätä(KÄÄN) peliä ei näytetty telkkarissa. Omalta osaltani koitin pitää faneja ajan tasalla laittamalla koko ajan tietoa pelin kulusta Jymyn feispuukin fanisivulle, sillä ajattelin, että joku sivua seuraa ja voisi päivityksistäni kenties ilahtuakin. Onnistuin myös bongaamaan Jymyjen pelipäivittäjän ja sanoin, hälle että toivottavasti en hyppinyt nenilleen  päivityksieni kanssa, sillä se ei ollut tarkoitus. Tiuhojen päivitysten takia en ehtinyt ottaa ainuttakaan kuvaa tämän jutun piristykseksi.

Tämä oli sitten mitä todennäköisimmin viimeinen pesispeli katsomossa tänä kautena, finaalin seuraan televisiosta, Sotkamoon on liian pitkä matka ja Audi syö niin hulluna bensaa että ei mitään rajaa ja Vimpeliin pitäisi lähteä superaikaisin, joten kotisohva kutsuu. Onneksi tänään saa seurata netin kautta Kouvolan peliä. Kysyin asiaa viime viikolla ja sain vastaukseksi, että Superpesis omistaa kaikki liikkuvan kuvan oikeudet ja viime vuonna lähetyksiä hoitanut firma ei enää ole toiminnassa. Vinkkasin, että koirapuolella SAGI (Suomen Agilityliitto) lähetti agilityn mm-karsinnat Live Streamin kautta. Pesäpallolähetykset tulevat vain maksullisella Nelonen Pro -kanavalla, jonka minäkin olen pesiksen takia ostanut. Keväällä luvattiin useita pelejä, mutta kauden edetessä lupaukset on rikottu ja välieristä näytettiin vain se sadepeli eikä muita, koska haluttiin panostaa naisten finaalien näyttämiseen. Pesisväki nousi takalajoilleen ja nettipalstoilla on käyty kiivasta keskustelua Superpesiksen ja Nelonen Pron toiminnasta.
Ilokseni luin juuri päivityksen Jymyn FB-ryhmästä, että illan pelin voi ostaa kuudella eurolla katsottavaksi netin kautta ja tunnukset on jo ostettu. Sen perään vielä HJK:n peli, joten onpa mahtava urheiluilta tulossa!
Ei kommentteja: