lauantai 10. joulukuuta 2011

Suuret joulumyyjäiset Lahden suurhallissa

Kävimme tänään perinteisissä suurissa joulumyyjäisissä Lahden suurhallissa ties monennettako kertaa. Vuosi sitten ostin itelleni huopatossut ja niitä tarvittiinkin sitten koko lopputalvi, sen verran kylmiksi kelit menivät. Paikalla on vuosi toisensa jälkeen monenlaisia kauppamiehiä. Koruja ja käsitöitä on paljon tarjolla samoin leivonnaisia, kirjoja, leluja, taidetta, makeisia, hilloja ym. itsetehtyjä tuotteita.Koska jo suurin piirtein tiedän, mitä on tarjolla, niin ostan haluamani tavaran heti, kun se sattuu kohdalle. Muutama heräteostos tuli tehtyä ja muutamaa tavaraa olenkin etsinyt tai tuote on meillä loppu. Kuljen järjestelmällisesti kunkin myyntirivin etelä-pohjoissuunnassa läpi. Ensiksi ostin Swipeä, joka oli päässyt loppumaan. En jaksa käydä hakemassa sitä kenenkään myyjän luota, vaan ostan sitä tämänkaltaisista tapahtumista. Sitten ostin termopohjalliset, myyjää ei odottelusta huolimatta näkynyt, joten jätin hänen pöydälleen tasarahan. Sitten ostin muutaman hiuslenkin, kun halvalla sain. Ne häviävät jatkuvasti ja pidän mieluiten tukkani ponnarilla pois silmiltä. Hunaja oli loppu ja sitä ostin kolme rasiaa.

Takasivustalla oli jälleen hollantilaishemmot myymässä Goudaa ja muita juustoja. Ostin stroopwafeleita, (joita sitten saan tarjota Edille, kun hän käy kylässä) ja palan savujuustoa. Jälleen harjoittelin hieman puhumista, sanavarastoa pitäisi  edelleen lisätä, sillä en edes muistanut, mikä on joulu, vaikka olen sanan Keerstfest kuullut kymmeniä kertoja. Aina on hauskaa, miten hollantilaiset yllättyvät, jos joku sanoo edes muutaman sanan heidän kieltään.  Seuraavaksi ostin kukkakynttilöitä, joita on mukava viedä tuliaisiksi.
Parmesania ItaliastaFudgeja
Uusina ulkomaalaisina tänä vuonna olivat italialaiset myymässä makkaraa ja juustoa, lähinnä parmesania sekä englantilainen nainen myymässä fudge-karkkeja. Hän kertoi, että hänellä on Manchesterissa tehdas, jossa hän valmistaa karkkeja. Osasto oli todella hieno: liput katolla, kaunis katos ja karkit niin taidokkaasti esille laitettuja, että vesihän siinä nousi heti kielelle. Monet fudget oli maustettu jollain alkoholilla, joten ne ohitin suosiolla, mutta onneksi tarjolla oli muitakin laatuja. Monilla oli itsetehtyjä hilloja, mehuja, sinappeja ja valkosipulituotteita myynnissä. Tässä tyrnimarjahilloja.
 Koruja oli paljon myynnissä, tässä on huiveja, joihin oli laitettu koruja. Tällaisia en ole ennen nähnyt. Tosin illalla vieressäni istuvalla naisella oli vastaavanlainen huivi kaulassaan. Viereisessä kuvassa erilaisia koruja, joita huiviin voi laittaa. Hauska idea!
Koruja voi tilata osoitteesta
www.korulinkki.fi/
 Viimeksi ostimme Irenen kalakukon ja söimme sen ruoaksi, nyt ei tehnyt mieli kalakukkoa. Pieni mainos, jos käytte Kuopiossa torilla, niin ostakaa ihmeessä Partasen Hannan possumunkkeja, ne ovat maailman parhaita!Monenlaisia käsitöitä ja koristeita oli myös myynnissä. Erilaiset yhdistykset ja järjestöt keräävät rahaa. Tässä somia pieniä koristeita.
 Söpöjä saviesineitä, tässä kiuastonttuja.

Lastenvaatteita oli myös myynnissä

Monesti olen ostanut kokkolalaiset rukkaset


Lasimaalauksia

Käsintehdyn takin tasku

Heräteostokseni oli pieksämäkeläisfirman kaunis ja lämmin talvihattu. Alan olla jo siinä iässä, että pipo päässä ei ihan ilkiä mennä kaikkiin tilaisuuksiin, joten panostin sitten hattuun. Ylioppilaslakki oli kokoa 52 ja nyt pää oli suurentunut kokoon 59...... Ostin myös Opticon silmälasien pesuainetta, sillä toissakesänä Suomussalmen köhäkästä ostamani pullot alkavat olla lopussa. Sain kaksi pulloa yhden hinnalla, tarjous oli kunnon tyrkky! Leluosastolla mietin hetkisen aikaa, ostanko Sylville palapelin tai jonkun kehittävän pelin, mutta jätin ajatuksen hautumaan tällä kertaa. Samoin mietin, että olisinko ostanut Devlon-sieniä, mutta koska minulla on niitä pari, niin ne riittävät toistaiseksi ihan hyvin. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen kojun kohdalla ostin viisi arpaa, tällä kerralla arpaonni ei suosinut.

Lampaantaljoja
Kävimme Suurhallin kahviossa syömässä porsaanfileet seisovasta pöydästä ja tämän jälkeen kävin vielä ostamassa Laitilan leipomon mansikkakääretortun, jossa hintalaatusuhde on kohdallaan. Myyjä kertoi, että hänellä on tarjous, jossa saa 15 eurolla kaksi tuotetta, joten ostin toisenkin tortun vierasvaraksi pakkaseen.

Suosittelen lämpimästi myyjäisiä, niihin kannattaa tulla vähän kauempaakin. Sisäänpääsy halliin on ilmainen, jalkapallojoukkue kerää kahden euron parkkimaksun, jonka maksoi mielellään sateisessa ja loskaisessa säässä, kun sai auton hallin viereen.
Ei kommentteja: