maanantai 11. marraskuuta 2013

Gravity

Kävimme eilen katsomassa kehutun Gravity-elokuvan. En ollut nähnyt siitä edes tv-mainosta, mutta viihdettä paremmin seuraava mieheni oli ajan tasalla ja luki arvosteluja, joiden innoittamana kävimme iltapäivänäytöksessä Finnkinossa.


kuva Wikipedia

Minut sai kiinnostumaan se, että elokuva oli saanut monilta arvostelijoilta viisi tähteä ja ensimmäisiä 14 minuuttia oli kehuttu vuolaasti. En yhtään tiennyt mitä odottaa, kun karkkipussin kanssa puhdistelin 3D-lasejani penkissä. Ja olihan se. Mitenköhän osaisin parhaiten kuvailla elokuvaa. Minua hengästytti, haukoin henkeäni ja jopa puuskutinkin pari kertaa :D. Katsoin kelloa sen "noin neljäntoista minuutin" kohdalla ja elokuvasta oli siinä vaiheessa mennyt jo yli puolet.

Tapahtumat sijoittuvat avaruuteen ja elokuvassa on vain oikeastaan kolme näyttelijää ja muutama ääni, joista Ed Harris tunnetuimpana. Timmissä kunnossa oleva Sandra Bullock esittää pääosan ja hänen kanssaan avaruusasemalla killistelee ruskeasilmäinen George Clooney.

Kuten arvata saattaa, tapahtumat eivät mene suunnitellusti ja monenmoista sattuu matkan varrella. Katsojalle tulee tunne, että hän on mukana avaruudessa ja välillä kokee painottomuuden tilankin. Samoin koin vahvasti happipulan ja hiilidioksidin lisääntymisen.  Gravity pitää ilman muuta katsoa 3D-versiona, se kuten Avatarkin on edukseen lasien läpi katsottuna. Kuvauksissa on varmaan käytetty samaa 15 sekunnin painottomuusmenetelmää kuin Apollo 13:ssakin, jonka perusteella tiesinkin muutaman jutun kuten suojakilven, ilmakehään menemisen, nuo happi- ja hiilidioksidiongelmat  sekä radiotaajuuden menetyksen, joista oli taustatietona apua Gravitya katsoessa.

En tykkää yhtään, jos 3D-kuvissa tulee valkokankaalta naamalle tavaraa tai nuolevia koiria tms. Tätä pelkäsin etukäteen hieman, mutta pelkoni osoittautui aiheettomaksi. Muutaman kerran pientä avaruusromua tuli kohti, mutta ei mitenkään pahasti.

Käypä katsomassa huikeaa seikkailua! En ihmettele yhtään, jos elokuva kahmii Oscar-palkintoja.

Tässä linkissä näet elokuvasta  kuvia Tässä linkki traileriin.

Mukavaa päivänjatkoa, alan kohta suunnata töihin pitämään päivän ainoaa tuntiani, joka alkaa klo 13.15 :)
2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Kiitos - olen nähnyt mainoksen elokuvasta ja ajatellut, että kannattaakohan mennä katsomaan. No, George Clooneyta tietysti voi katsoa sen pari tuntia vaikka millaisessa elokuvassa, mutta bonusta on tietenkin se, että itse elokuvakin on katsottava;)

Pauska kirjoitti...

Siinä on itelläkin tunne kuin killuisi avaruudessa Georgen kaverina :). Voin kyllä suositella, en ihan perheen pienimmille tosin.