torstai 14. marraskuuta 2013

Loistava halkotoimittaja!

Komea halkorivistö illanhämyssä kuvattuna
Meillä on ollut enempi vähemmän onnistuneita halonostokokemuksia. Omiakin puita olisi, mutta kun ne ovat 600 kilometrin päässä, niin pakko on täällä koivuhalot ostaa. Viime vuonna ensimmäinen tyyppi siirsi ainakin kolmesti halontuontiaan ja lopuksi totesimme, ettei tarvitse tulla lainkaan.


Tänä vuonna tilasimme vajaa kuukausi sitten halkoja piensäkeissä. Toimituksen piti olla kaksi viikkoa soitosta, halkoja ei ole tullut vieläkään eikä meihin ole otettu yhteyttä. Jostain syystä puhelimestakaan emme saaneet selville, kuka myyjä oli, joten emme voineet ottaa yhteyttä. Lehti-ilmoituksen perusteella hänelle soitettiin. Alkoi jo pelko hiipiä, että jokohan jäämme ilman puuta.

 Nyt onnisti, sillä löysin  netistä Päijät-Hämeeseen halkoja toimittavan Metsolan puun ja tilasin viime viikolla kuusi kuutiota puita. Tänään puut tuotiin ja ne nostettiin lavojen päällä suoraan talomme päätyyn. Mielettömän kätevä ja ostajaystävällinen systeemi. Muistan, kun kerran puut tuotiin piensäkeissä, jotka olivat näppäriä, kerran autotallin eteen kipattiin kuorma ja siitä sitten muutaman tunnin ajan pinosimme puita pinoon. Tämänpäiväinen oli ylivoimaisesti vaivattomin tapa, eipä tullut kuuma eikä hiki. Kaupanpäällisiksi saimme kauniin ja vahvatekoisen kassin, jolla puita on hyvä kantaa ja jossa niitä voi säilyttää. Halot sopivat koko pituudeltaan näppärästi kassiin. Edellinen rottinkinen halkokori vetelee jo viimeisiään. 
Eipä Metsolan puun nettisivuilla turhaan lue, että yritys pyrkii olemaan alueen paras A-luokan puuntoimittaja, sitä se tosiaan oli! Sain vielä lahjaksi yhden näppärän suojan, joka vedettiin halkojen päälle ja ostin niitä muidenkin pinojen päälle, maksoivat muutaman euron kappale.

Kuvassaolevalla laitteella halot nostettiin nopeasti haluamaamme paikkaan talon päätyyn. Kuvassa näkyy myös 60 litran käteviä säkkejä.

Hauskinta oli huomata, että myyjä olikin kahden entisen oppilaani isä, kotoisin Norjasta, joten siinähän vaihtui kieli sitten sujuvasti norjaksi :).

Suosittelen  lämpimästi Metsolan puuta, halot olivat niin kuivia, että mittari ei värähtänytkäään, toimitus tuli ajallaan ja siitä vielä ilmoitettiin, että ovat hieman myöhässä. Aivan erinomaista palvelua!

Nyt on, millä takkaa, paljua sekä tulevaa grillikotaa lämmittää :)


Tulin juuri mieheni kanssa koulultamme kuuntelemasta Ultra Bra -konserttia, joka oli aivan loistava. Upeat sovitukset, hienot laulajat, orkesteri soitti hyvin, kuoroa ei oikein tahtonut kuulla ja poikien äänet jäivät vähän liian alas. Kyllä meillä on taitavia nuoria ja huikea musiikinope! Taas sai energiaa jatkaa kohti koeviikkoa ja joulukuuta. Sitä toi myös eilinen Scorpionsin keikka, josta myöhemmin lisää. Tuntuu, että vasta nyt olen kunnolla toipunut vuoden takaisesta työrutistuksesta ja saanut energiani takaisin. Kesälomakaan ei ihan toipumiseen riittänyt.

Ei kommentteja: