sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kielitivolia Haikossa

Olin pitämässä Kielitivoliseminaaria torstain ja perjantain Porvoon Haikossa Haikkoossa. Paljon hommaa, vähän stressiäkin siitä, sujuuko kaikki sovitusti - eikä tietenkään ihan sujunutkaan. Tekemäni muutokset eivät olleet siirtyneet ohjelmaan, kahvituksesta puuttui tilaamani 4,5 euron makea piirakka tai vastaava, ihmiset olivat oma-aloitteisesti aikaistamassa sopimaani iltaruokaa ja osa paikallisista närkästyi, kun ei saanut matkakorvausta, sillä se koski vain kauempaa tulevia, kuten on koko hankkeen ajan koskenut. Näistä pikkujutuista huolimatta tilaisuus oli minusta onnistunut, opimme paljon uutta, ruoka oli erinomaista ja sai tutustua uusiin ihmisiin. Pieni pettymys oli Haikon allasosasto, jossa oli yksi pienehkö ja matala allas sekä kaksi muuta pientä allasta. Kylpemään sinne ei kannata missään tapauksessa lähteä, ainakaan mistään etempää. Vesijuoksuun allas oli liian matala eikä siihen edes kovin monta kerralla sopinut. Olemme kerran käyneet siellä jotain 15 v sitten ja muistin alueen paljon monipuolisemmaksi ja suuremmaksi.

Koulutuksissa kuulimme mahtavia vinkkejä virikkeistä kielten tunneilla, tutustuimme kineettiseen oppimiseen, kielisalkkuun sekä autenttisuuteen.
Ystäväni teki niin loistavan jutun noista kahdesta päivästä upeine kartanokuvineen, että linkkaan sen tähän, käykääpä katsomassa loput Ute Liaan blogista täältä.

6 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta hommalta koko kielitivoli. Piti vihdoin käydä tutustumassa tarkemminkin :)

Hyvä kuulla myös Haikkoosta, olen miettinyt jo hetken jos toisenkin mennäkkö vai ei, mutta tämä lienee ratkaissut että ei. Kun nimen omaan kylpyläpuoli olisi se kiinnostava ollut :)

Pauska kirjoitti...

Joo ei kannata, hierovat suihkut olivat huonot, toisessa vesi lirutti ja toisessa tuli liian kovaa, niitä oli liian vähänkin. Kielitivoli on Opetushallituksen kaksivuotinen projekti harvinaisten kielten edistämiseksi, siinä on lähinnä tarkoitus kouluttaa opettajia ja tuoda kieliä esille. Meillä oli vuosi sitten se tapahtuma, jossa mm. ministeri Stubb ja Ville Haapasalo olivat puhumassa sekä oppilaskilpailu, jossa oli yli 600 palkintoa.

Lady of The Mess kirjoitti...

Kiinnostavalta kuulostaa tuo kielitivoli - ja täytyypä tutustua tarkemmin, kiitos vinkistä. Tuosta Haikosta vielä: kokeilitko mitään hoitoja? Kai niitä on siellä vielä tarjolla? Olen kuullut Haikosta sekä hyvää että vähemmän sellaista...
Mukavaa sunnuntaipäivää♥

Pauska kirjoitti...

Hei!
En kokeillut, ei ollut siihen aikaa :). Kiitos samoin, kokeet on korjattu, nyt on pisteenlasku menossa ja sitten saa hengähtää :).

Ute Lias kirjoitti...

Kiitos kehuista! Hoidot jäivät tosiaan kokeilematta, joten niistä emme pysty sanomaan mitään. Kylpylähotellin huoneet ovat normihuoneita, mutta olen kuullut, että kartanon puolella olisi ihania huoneita, tosin myös kalliimpia. Mutta jos joskus haluaa satsata, niin voisi käydä leikkimässä kartanonrouvaa.

Pauska kirjoitti...

:) hoitoihin ei ois millään ehtinyt ja niitä saa kotipuolessakin halutessaan :)