tiistai 31. joulukuuta 2013

Onneksi vuosi vaihtuu

Vuotta 2013 en muistele hyvällä jälkeen päin. Harmitus on jäänyt siitä päällimmäisenä mieleen niin terveyden kuin muutaman ns. tuttavan kohdalla. Monista paljastui aivan uusia luonteenpiirteitä, mitkä pistivät asioita sekaisin ja saivat minulle suunnatonta mielipahaa ja stressiä aikaan. Vuosi alkoi huonosti, sillä läksimme uudenvuoden juhlista kesken kaiken pois ajamaan kotiin yötä vasten monta tuntia lumisateessa. Mökkimme ikkuna rikottiin helmikuussa, tekijästä on vahva epäily, muttei hän tietenkään tekoaan tunnustanut. Kun menimme hiihtolomalla käymään pohjoisessa, niin poliisien avustuksella pääsimme asuntoon sisälle. Lattia oli täynnä lasia, kämppä aivan järjettömän siivottomassa kunnossa ja ikkunoissa pahvit, jotka olivat siinä kuukausikaupalla. Vuokralaisesta oli muutakin harmia, onneksi syksyllä saimme asunnolle aivan upean nuoren naisen, joka on hoitanut kaiken moitteettomasti ja on vielä mukavakin. Polvi pisti kesän sekaisin, koska en pystynyt kunnolla kävelemään ja monta muutakin epämieluista asiaa sattui. Sen sain huomata, että narsistien kanssa elämä ei ole helppoa ja vastedes yritänkin pysyä heistä kaukana. Nyt heitä sattui kohdalle pikkuisen liian monta. Töissä meni kyllä mukavasti, ja viihdyin hyvin. Jatkuva lima kurkussa tosin alkaa ärsyttää pikku hiljaa, huomaa selvästi, että näin lomalla olo on parempi. Kielitivoli stressasi vuoden lopussa suunnattomasti ja stressi on ohi vasta, kun saan loppuraportin väkerrettyä. Lupaus itselleni on, etten enää koskaa ota vastaan mitään vastaavaa tehtävää. Lupasin miehelleni pysyä erossa yhdistysten hallituksista kymmenisen vuotta sitten ja se päätös on pitänyt. Parhaimmillani tai pahimmillani elämä oli pelkkää yhdistystä, kun olin muistaakseni viiden yhdistyksen toiminnassa yhtaikaa. Koirayhdistyksistä ei saa kuin pa*kaa niskaan, joten niihin en enää sotkeudu lainkaan. Olenkin eronnut Kennelliitosta ja rotuyhdistyksestä viime vuonna ja harrastan vastedes ihan omaksi huvikseni ja kustannan harrastukseni itse. Kulttuurielämyksistä ja rakkaasta puolisostani sain voimia koettelemusten keskellä, musiikki ja teatteri auttavat kurimuksessa, joten niitä harrastan jatkossakin. Nellistä piti luopua vuoden loppupuolella, eläimen eutanasia on aina rankka koettelemus.Tuleva vuosi ei voi millään olla kuluvaa huonompi. Toivon Sinulle lukijani myös parempaa vuotta 2014, tuokoon se onnea ja mukavia hetkiä elämääsi!


Mieheni oivaltaa olennaisen: suklaa auttaa aina!12 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hei Pauska :)
Kiitos taas mukavasta (ajatuksia herättävästä) postauksesta. Oli kiva lukea kootut kuulumiset, vaikka kaikki ei pelkkää kivaa ole ollutkaan...
Parempaa tulevaa vuotta sinulle - ja tuleehan siitä kun virheistä aina jotain oppii... Niinköhän :)

Business Woman kirjoitti...

No olipas se vuosi.. Asioilla on tapana aina järjestyä - tavalla tai toisella! Ihmisten luonteenpiirteistäkin voi oppia, jos ei muuta, niin ainakin sen, millaisena ei itse halua itseään nähdä. Sivistynyt ihminen on aina hyvää seuraa - se on elämänkantava viisaus, jonka olen aikoinaan elämänreppuuni saanut. Jos joku ihminen ei käyttäydy mielestäni kunnioittavasti ja hyvin, pistän sen sivistymättömyyden piikkiin. Ja tietysti vähän säälin häntä.
Parempaa uutta vuotta Sinulle Pauska ja ollaan yhteydessä:)

Pauska kirjoitti...

Hei Johanna! Blogisi antaa aina virkistystä ja piristystä tylsäänkin päivään. Ei saisi ruikuttaa, mutta just eilen mieheni kanssa pohdimme mennyttä vuotta eikä siitä kovin hyvät muistot jää, joten siitäpä sain kimmokkeen tähän tekstiin. Kaikki ei aina ole ruusuilla tanssimista, vaikka se siltä näyttäisikin. Tuntuu kyllä siltä, että liian paljon lyön päätäni seinään, kiltti ihminen kun pohjimmiltani olen.

Nyt suuntautumaan paljun lämmitykseen ja ruokaostoksille illan vieraita varten :).
Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle ja perheellesi!

Pauska kirjoitti...

Kiitos :). Ihan kaikkea ei kehtaa (lue viitsi) tänne edes vuodattaakaan :). Fiksu viisaus, pidänpä sen mielessä. Otahan yhteyttä, jos täällä päin liikutte ja mieluusti näkisin Sinua pääkaupungissakin, kun siellä käymme kohtuullisen usein.
Hyvää uutta vuotta Sinulle ja perheellesi ja kiitokset Sinullekin innostavasta blogistasi, se uusin hankinta näytti vallan hienolta :)

Lady of The Mess kirjoitti...

Kylläpä on vuoteesi mahtunut paljon - ja niitä ikäviäkin asioita. Onneksi osaat nauttia kulttuurista ja matkoista - itsekin niistä ammennan elämyksiä ja voimaa!
Oikein onnekasta ja hyvää tulevaa uutta vuotta - olkoon se nykyistä parempi♥

Pauska kirjoitti...

Kiitos, eipä juuri tämän huonompaa vuotta voi tulla ellei sitten joku aivan läheinen menehdy ja sitä ei toivo kenellekään. Hyvää uutta vuotta Sinulle ja perheellesi :)

maiju kirjoitti...

Kyllä on ollut vuosi. Toivon parempaa ensi vuotta.

Pauska kirjoitti...

Kiitos Maiju, oikein hyvää uutta vuotta myös Sinulle :)

2o2n kirjoitti...

Parempaa vuotta rakas ystävä!

Pauska kirjoitti...

Kiitos <3

Misku kirjoitti...

Huh, hurja vuosi, mutta kirjoituksesi ovat olleet ihania kaikesta huolimatta! Upeaa uuttavuotta!

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon! Sekin jäi harmittamaan, ettei Kainuusta löytynyt töitä, syntyvyys on niin pientä :-(. Tsemppiä Sinullekin ja parempaa uuttaa vuotta :)