tiistai 4. marraskuuta 2014

Drachin tippukiviluolat Mallorca osa 4

Hieno kohde tämä Cuevas del Drach lähellä Porto Criston kaupunkia aivan rannikolla! Esittelykierrokset  alkavat tasatunnein ja kestävät noin tunnin. Tsekin ja Ranskan luolasta poiketen täällä ei ollut kylmä. Jostain tietolähteestä luin jälkeenpäin, että lämpötila olisi 21 astetta. Laitoin pitkät housut ja varustauduin takilla ja kaulahuivilla ja ne olivat ihan tarpeen, koska kurkkuni oli jo valmiiksi kipeä.  Ihana selkeästi ja hitaasti puhuva vanhahko mies oli oppaanamme. Hän esitteli luolan sujuvasti espanjaksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Ymmärsin hyvin kaikkien kielten selostuksesta likipitäen kaiken. "Senjores" hän aina aloitti lauseensa :). Kävelimme luolaan sisälle ja lopulta saavuimme Martel-järven rantaan. Siellä oli monta sataa penkkiä. Istuimme penkeille, valot sammuivat ja pimeydestä alkoi kuulua musiikkia ja näkyä valoa. Sieltä lipui kolme venettä, joissa istui muusikoita  pieni jousiorkesteri urkujen kera. Kuulimme Bachia, keskimmäistä kappaletta en tunnistanut ja kolmannen säveltäjän olen jo unohtanut, tuttu sekin kappale oli. Sitten "näimme auringonnousun", joka oli hieno elämys sekin. Meidät istutettiin veneisiin ja meitä kuljetettiin pieni hetki veneellä, nousimme veneestä ja kävelimme luolasta ulos. Harmi, ettei musiikkiesitystä saanut tallentaa eikä kuvata.

Luolat on tunnettu jo 1700-luvulla. Martel löysi järven 1896 ja valot asennettiin  luolaan niinkin aikaisin kuin 1935. 

Kuvat on otettu iPadilla ja ne ovat vähän rakeisia.
Youtubesta löytyy useampikin video, tässä niistä yksi.


 ja tässä toinen
Mallorca.comin video, jota yrityksestä huolimatta en pystynyt valitsemaan. Tässä kerrotaan englanniksi luolasta.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oi! Itse olen käynyt tippukiviluolassa vain kaksi kertaa elämässäni. Eniten pidin ihanasta Lummelundan luolasta Gotlannissa. Olisinpa vain ollut todella tohkeissani, jos olisin lapsena löytänyt noin upean luolan. No, olisin itse asiassa vieläkin!!! Onkohan kaikki maailman luolat jo löydetty?

Pauska kirjoitti...

Oih! Gotlanti on vielä minulta näkemättä, haaveissa se on samoin kuin Bornholm, jota kovasti kehuttiin jossakin ruotsin yo-kuullunymmärtämisessä :D. En usko, että on, jossain vuoristossa niitä varmasti vielä lymyää koskemattomana.