torstai 14. toukokuuta 2015

Abba The Museum

Olin vappuna kälyni ja kahden ystävän kanssa risteilyllä. Tämä oli elämäni ensimmäinen "naistenristeily" ja voi pojat, että meillä oli hauskaa :). Lähtökohdat olivat hieman erikoiset, sillä minä tunsin meistä kaksi ja kaikki muut vain yhden, joten teoriassa koko hommasta pienessä hytissä olisi voinut tulla vaikka minkälainen katastrofi. Hyvin kyllä ystäväni tunsin ja ajattelin, että neljäskin on mukava, arvioni oli alimitoitettu, sillä huipputyyppihän sieltä paljastui. Hoidin kaikki käytännön järjestelyt enkä varatessa ollut tarpeeksi tarkka, joten saimme sitten laivarahaa vähän reippaammin :).

Risteily alkoi hienolla Fame-musikaalilla, jossa lavalle luotiin pienin keinoin luokkahuoneen tai Amerikan tunnelmaa. Nautiskelimme juomista sekä tapaksista sekä ärsyynnyimme humalaisen ukon örinästä. Onneksi hän älysi poistua jossain vaiheessa nuorikkonsa kanssa. Taitavat tanssijat, näyttelijät ja laulajat oli valittu 4000 hakijan joukosta ja heillä oli yliopistotason koulutus Englannissa.

Sitten otsikkoon eli pääohjelmanamme oli vierailu Abba-museossa, jonne ostimme liput etukäteen. Suosittelen sitä, sillä odotusaula ei ole kovin iso. Saimme tutustua Abban historiaan kuvin ja sanoin. Otin audiokuulokkeet på svenska ja kuuntelin suurimman osan jutuista. 


Museossa oli 60-luvun tyylinen huone, jossa oli auto ja kertomukset kunkin bändin jäsenen lapsuudesta. Kuvan penkki oli suosittu kuvauskohde, joten pitihän sitä otattaa itestäänkin kuva.


Miksauspöytä oli iso, tässä on vain osa siitä. Saa siinä kanavanavikoita käännellä.Telefonen ringde tyvärr inte :-(. Kauankohan aikaa menee, kun miseon  yleisö ei edes tunnista tätä puhelimeksi :D?


Tässä alkuperäiset euroviisuasut, jostain syystä televisioruudussa tuo violetti puku näytti aivan siniseltä.
Täällä olo tekemistä myös perheen pienimmille. Interaktiiviset jutut tallentuvat 30 päiväksi nettiin ja ne voi käydä katsomassa sieltä. Tietokilpailuun en kehannut vastata ja laivamme famelaisista tuli moni perässämme museoon, joten en mennyt lavalle Abban viidenneksi jäseneksikään. Koelaulun vetäisimme parikin kertaa ja musiikin maisterimme mukaan laulu sujui oikein hienosti, vaikka mittarit näyttivät aivan muuta. Syykin selvisi, sillä taimaus oli aivan pielessä ja lauloimme tahdin edellä taustanauhaan nähden. Pistin museoon palautetta ja sieltä luvattiin lähettää jotain lahjusta korvaukseksi. Toinen, johon osallistuimme oli musavideon teko. Harjoittelimme ekalla kerralla koreografiaa ja tokalla åkelindqvist-liike ja pyörähdykset sujuivat paljon mallikkaammin. Hauskaa oli :)


Sitten seikkailimme kukin tahoillamme, ostin Skilda världar digiboksisarjan toisen osan. En tiedä, kuin moni seurasi kymmenkunta vuotta sitten Mtv3:n kesäsarjaa. Olin aivan fanina ja syksyllä huomasin, että sarja on laitettu dvd:lle. Olen jo ehtinyt katsoa ekan levyn, kolmetoista jäljellä :). Bovalliuksen Sandran ja Toivosen Danielin seikkailut siis saavat jatkoa. Ellu vei meijät Gudrun Sjödenin vaatekauppaan ja hyvät hyssykät, koin kolmatta kertaa elämässäni innostusta vaatekaupassa. Ostin mustan aivan loistavan takin, ehkä,se ei ole trenssi, mutta jotain sinne päin. Aivan mahtavat resorit hihansuissa, joten tuuli ei pääse läpi, huppu pitää lämmintä ja siinä on paljon taskuja ja muitakin hyviä ja käytännöllisiä ratkaisuja. Ihastuin kovasti yhteen mekkoon, mutta parintuhannen kruunun ostos sai riittää.

Suurkiitos aivan mahtavan loistavalle matkaseuralle, oli niin virkistävää saada nauraa, laskea leikkiä, pelata, tanssia, ostella, säästää klubipisteitä hankkiessa ja ennen kaikkea syödä hyvin. Ensi kertaan :)
Ei kommentteja: