lauantai 30. kesäkuuta 2018

Huikea laulaja Dimash Kudaibergen TUTUSTU!

Nyt haluan esitellä Sinulle yhden maailman parhaista laulajista kazakstanilaisen 24-vuotiaan Dimashin, joka bongahti suurempaan julkisuuteen vuonna 2017 suuressa kiinalaisessa Singer-laulukilpailussa. Mieheni on seurannut häntä youtubessa vajaan vuoden ja Dimash soi meillä kotona harva se päivä.


Dimashin oikea nimi on Dinmukhamed Kanatuly Kudaibergen  ja hänen vanhempansa ovat tunnettuja artisteja kotimaassaan. Hänen äänialansa on poikkeuksellisen suuri, vajaat kuusi oktaavia baritoniäänistä aina sopraanoon saakka (F2-D8).

Hän puhuu kazakkia ja venäjää ja on laulanut monella eri kielellä kuten kiinaksi, ranskaksi, italiaksi ja englanniksi. Useissa eri yhteyksissä hän on sanonut haluavansa esitellä Kazakstania maailmalla. Hänellä on klassisen musiikin koulutus, mutta hän haluaa mieluummin laulaa musiikkia, jossa yhdistyy pop ja klassinen musiikki. Vuonna 2017 hän sai palkinnon Paras aasialainen laulaja


Dimash esiintyi ensimmäisen kerran lavalla jo kaksivuotiaana. Hänen vanhempansa opettivat hänelle kazakin kielen ja kotona oli hyvin kulturelli ilmapiiri. Isoisä soitti perinteistä dombra-soitinta, jota Dimashkin soittaa. Kuusivuotiaana hän voitti kansallisen pianokilpailun. Hän on harrastanut uintia, mikä edesauttaa laulamista pitkään henkeä vetämättä. Hänen vanhempansa huomasivat jo varhain, että poika laulaa puhtaasti. Jo nuorena hän unelmoi  valkovenäläisen Slaviaanski bazaar -kilpailun voittamisesta ja hänet kutsuttiinkin mukaan kilpailuun vuonna 2015. Hän sai tuomareilta 175/180 pistettä ja voitti kilpailun. Tässä yksi hänen kilpailukappaleista kazakstanilainen kansansävelmä Daididau.

Tämän laulun hän esitti myös Singer-kilpailun seitsemännessä osassa ja aloitti esityksensä soittamalla dombraa. Hän pyysi mukaan  yliopiston opiskelukavereitaan ja heille teetätettiin esitystä varten perinteiset asut kulttuuri- ja urheiluministeriön tuella. Hänen suuri haaveensa oli ollut esittää kazakkilainen laulu jossain suuressa kilpailussa ja hän toteutti haaveensa Kiinassa.


Dimash julkaisi World tourinsa 2018, mutta keskeytti sen jostain syystä jo alkuvuonna. Euroopassa hän esiintyi Cannes'in elokuvajuhlilla toukokuussa ja on esiintynyt myös Ranskan televisiossa laulaen tunnetun ranskalaisen kappaleen SOS d'un terrien en détresse jonka Daniel Balavoine teki tunnetuksi 1978. Kyttään koko ajan hänen keikkojaan Euroopassa ja varaan meille liput heti, kun hän täällä jossain esiintyy. Kiina ja Kazakstan ovat minulle liian eksoottisia keikkapaikkoja.
Netissä on myös iso määrä videoita, joissa ihmiset katsovat Dimashin laulua ja heidän reaktioitaan kuvataan, ne ovat  hauskoja katsottavia, sillä ilmeet ovat monesti uskomattomia. Noin puhdas laulanta ja laaja ääniala herättävät ihmetystä, Dimash laulaa aina livenä eikä käytä taustanauhoja.


Jos Sinulla on aikaa, niin katso nämä kolme videota, takaan, että hämmästyt suurta lahjakkuutta, taitoa ja käsittämätöntä kykyä laulaa sekä uskomatonta karismaa ja taitoa esiintyä.


Tässä mieheni reaktio, kun autossa kuuntelimme kerran Dimashin laulua :D. Kuva kertokoon kaiken.
Nauti kuulemastasi ja mukavaa päivänjatkoa, siirryn nyt naisten Itä-Länsi -pesäpallo-ottelun ääreen :).

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin Dimashin 2017 huhtikuussa ja olen siitä lähtien seurannut. Olen katsonut varmaankin lähes kaiken mitä hänestä netistä löytyy ja koska osaan myös kohtuullisesti venäjää, olen voinut lukea venäjänkielisiä uutisia hänestä sekä katsellut haastatteluja jotka on tehty venäjäksi tai tekstitetty, sillä yleensä hän puhuu kazhakia.

Muutama suomalainen on käynyt myös hänen konserteissaan, sekä Kashakstanissa että Kiinassa ja nyt viimeksi Valkovenäjällä. En tunne heitä, mutta olen nähnyt videoilta YouTubesta. Nyt syksyllä hänen pitäisi alustavien tietojen mukaan esiintyä Sotsissa "Uusi Aalto = Novaja Valnaa" konsertissa, yhtenä lukuisista muista esiintyjistä, eli laulaa ehkä yhden laulun. "Novaja Valnaa" on laulukilpailu ja sen jälkeen on päätöskonsertti, jossa esiintyy tunnettija laulajia erityisesti Venäjältä, mutta myös muualta.

Minuun on tehnyt vaikutuksen myös Dimashin valoisa ja syvällinen persoonallisuus sekä tietynlainen vaatimattomuus, ei mitään Tähden elkeitä. Lisäksi on koskettavaa kuinka läheiset välit heidän perheessään vallitsevat ja kuinka Dimash aidosti kunnioittaa vanhempiaan. Se on tosi kaunista ja esimerkillistä. Hän itse toteaa olevansa vasta alussa ja oppimassa, eikä ole pahoillaan kriittisistäkään kommenteista. Lisäksi hän on todennut ettei kaikkien tarvitse hänen musiikistaan pitää, sillä ei hän itsekkään pidä kaikenlaisesta musiikista.

t. Tarja

Pauska kirjoitti...

Kiitos Tarja paljon kommentistasi :). Minulta on venäjä jo jonkin verran päässyt unohtumaan, mutta ymmärsin hänen Instagram-päivityksestään, miten hän kaipasi vasta menehtynyttä taitoluistelijaystäväänsä. Harmi että Sotshi on niin kaukana ja ihan yhden laulun takia ei viitsi lähteä. Pitää kuitenkin seurata tuota kilpailua, kiitos vinkistä. Voi kunpa saisimme hänet Eurooppaan pitämään konserttia!

Kaikkea hyvää Sinulle :)
Pauska

Anonyymi kirjoitti...

Dimashin konsertti Lontoossa 19.11.18 klo 19.00, Royal Festival Hall, DQ Kazakhstan days of culture IN THE UNITED KINGDOM. Tänään ilmaantunut tieto asiasta. t. Tarja

Pauska kirjoitti...

VAU! Kiitos tästä tiedosta, en löytänyt mitään tietoa googlettamalla tapahtumasta. Harmi kun on maanantai, mutta laitetaan vakavaan harkintaan. Kiitos Tarja <3
Pauska

Anonyymi kirjoitti...

Konsertin järjestäjä on Kazakhstanin Urheilu ja Kulttuuri ministeriö yhdessä Kazakhstanin suurlähetystön kanssa. Lippuja voi kysyä Lontoon Ministeriöstä. Konsertti ei ole Royal Festival Hallin ohjelmistoa. Se on hyväntekeväisyys konsertti kazakhstanilaisten nuorten taiteilijoiden tapahtumaan tukemiseksi, jos olen oikein ymmärtänyt. He ovat varsin nopealla aikataululla järjestämässä tätä konserttia, koska tieto siitä ilmaantui vasta 9.10. Mainos löytyy mm. kudaibergenov.dimash Instagrammista. t. Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Dimash USA Fan Clab:
UPDATE! UPDATE: Venue is changing, the announcement and tickets will be next week sometime. All reservations to this venue have been cancelled and money will be refunded.🌹❤️🌹
This is not a commercial concert, this is a Ministry of Culture of Kazakhstan and the Kazakhstan Embassy in the UK event as a benefit for Kazakhstan’s underprivileged children in the arts to attend national and international competitions.
Please check back.

Eli konsertin suhteen kaikki on vielä vaiheessa. Ilmeisesti paikka vaihtuu ja hinta muuttuu ja muuttuuko vielä päiväkin? Näköjään Kazakhstanissa toimitaan varsin venäläiseen tyyliin, olivathan he pitkään osa venäjää. t. Tarja

Unknown kirjoitti...

Hei,

ihana että on muitakin joille käy Dimashia kuunnellessa noin, en siis ole yksin :) Tulkaa jäseneksi FB sivustolle jolla koitetaan saada lisää Dimash faneja Suomesta jakamaan tämä musiikillinen nautinto !! ohessa linkki ryhmään, https://www.facebook.com/search/top/?q=dimash%20kudaibergen%20international%20fan%20club%20-%20pocket%20team%20finland

Pauska kirjoitti...

Kiitos viestistäsi, käynpä ryhmässä. Valitettavasti tuo alontoon keikka tulisi liian kalliikis, kun pitöisi ottaa virkavapaata, joten siihen ei nyt pysty millään. Rajansa fanituksen hinnallakin :).

Anonyymi kirjoitti...

No joo sama täällä, mutta jospa saadaan hänet lähemmäksi jossain vaiheessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin Dimashin videot vasta pari viikkoa sitten ja olen joka ilta kuunnellut ja etsinyt lisää tietoa ja videoita. Uskomaton ääni ja esiintyjä. Hurmaava nuori mies! t.Outi

Pauska kirjoitti...

Niin on, tosin mitä ilmeisimmin livekeikat ovat olleet playbackeja ja viimeisen päälle studiossa hiottuja, mutta upea silti!

Anonyymi kirjoitti...

Löydin Dimashin sattumalta netistä ja äimistyin koko lailla. Äänen kauneus, helppous, tasapainoisuus, monimuotoisuus ja poikkeuksellisen laaja sekä kontrolloitu ääniala samassa paketissa on harvinaista. Ylimenosäveliä ei kuule kun rekisteri vaihtuu. Teknisesti niin huippu, mutta sitäkin tärkeämpää minulle on Dimashin äänen kauneus ja tunteen tulkinta.

Pauska kirjoitti...

Hienoa kuvailua:). Toivottavasti hän tulisi joskus niin lähelle, että pääsisi kuuntelemaan ihan paikan päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin minäkin toivon ��. Olen kuunnellut Singer 2017 kappaleita "aamusta iltaan" ja nauttinut puhtaasta laulusta. Mutta olisihan se mahtavaa kuulla livenä. Thumbs up!

Pauska kirjoitti...

Niin olis. Se Lontoo osu arkipäivälle, niin ei voinu ees aatella vorkavapaan ottamista, ois tullu liian kallis reissu. Jospa kesälomalla joskus jossain päin Eurooppaa :).

Anonyymi kirjoitti...

Se olisi kyllä hieno juttu. Fanclubit voisivat viedä vinkkiä järkestäjätahoille ;). Harmi etten ole facebookissa enkä siten pääse insidejuttuihin mukaan.

Unknown kirjoitti...

olisi hienoa saada infoa dimashin 2019 konserteista mikäli Eurooppa olisi esiintymisalueena ja miksei myös muualtakin olisi upeaa lähteä katsomaan paikanpäälle

Pauska kirjoitti...

Niin olisi, pitää vain koittaa seurata, tuleeko konsertteja Eurooppaan vai ei ja liput nenevät taatusti nopeasti. Nyt voimme jännätä Dimashin menestystä CBS:n World’ best -kisassa Youtuben kautta. Harmi, kun kisa ei täällä näy. Joku live stream vissin on, mutten tiedä sen osoitetta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun voittaisi kisan - olisi hieno kisalopetus. Dimash sanoi, että tämä jää viimeiseksi kilpailukseen.
Toivon, että Dimash ottaisi ohjelmistoonsa joskus 70-luvulla laulaneen Eve Brennerin esittämiä kappaleita.

Pauska kirjoitti...

Kova on kisassa taso ja monenlaista taituria mukana. Laulajan on ehkä vaikea pärjätä, vaikka olisi kuinkakin hyvä, mutta katsotaan, miten miehen käy :).

Anonyymi kirjoitti...

Olin 22.3.2019 Dimashin konsertissa Moskovassa, siitä löytyy joitain Fan-videoita. Koska konsertti loppuunmyytiin hyvissä ajoin, järjestyi tupla-konsetti seuraavalle illalle ja siitä on Venäjän tv:n tekemä taltiointi, joka löytyy mm. Dimashin youtube sivulta. Halusin kuulla Dimashia nimemomaan konserttisalissa ja oli hienoa että konsertti oli Kremlissä. Tausta musiikki oli tosin monissa kappaleissa liian voimakasta minulle ja siksi jouduin pitämään korvatulppia lähes koko ajan. Mutta onneksi muutamat lyyriset kappaleet pystyi kuuntelemaan ilman silikoonikorvatulppia.

Dimash esiintyy nyt syksyllä 2019 useissa Ikor Krutoin 65-vuotis juhlkonserteissa Venäjällä ja itäblokin maissa sekä New Yorkissa marraskuussa. Olen myös lukenut että suunnitteilla olisi Dimashin soolokonsertit Saksassa ja Tallinnassa. New Yorkissa pitäisi olla marraskuussa Dimashin konsertti, jonka järjestää Kazakstanin suurlähetystö, eli siis hyväntekeväisyys konsertti, kuten Lontoossa. Heinäkuussa 2019 on konsertti Astana-arenalla, Kazakstanissa, ja sinne on vielä seisomapaikkoja jäljellä. t. Tarja

Pauska kirjoitti...

Kiitos ihana näistä tiedoista! Tuo Kreml oli varmasti upea paikan päällä, olen katsonut sen taltioinnin. Tallinna ja Saksa kiinnostavat, pitää yrittää seurata niiden mainontaa ja tiedotusta. Toivottavasti olisivat viikonloppuna.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennus edelliseen postiini. Soolo konsertti "Arnau" Kazaksanissa on jo KESÄKUUSSA 29.6.2019 klo 22 ja sinne siis on seisomapaikkoja Astana arenan kentälle. New Yorkin marraskuun konsertista en ole nähnyt infoa viimeaikoina, alustava tieto oli että sinne mahtuisi 15000 katsojaa. Muista soolo konserteista ei ole virallista tietoa. Heille on tullut kutsuja monista maista ja jotain suunnitelmia on, mutta milloin ja missä on vielä vaiheessa.

Eurasian Fan Clubin venäjänkielisiltä sivustoilta löytyy tieto konserteista joihin Dimash lähiaikoina osallistuu yhtenä monista. Hän esiintyy 21.6.19 Minskissä Euroopan mestaruuskisojen avajais seremoniassa. Novaja valna eli Uusi aalto musiikki tapahtumissa Sotsissa 24.8.19 Avajais konsertissa, 25.8. Igor Krytoin juhlakonsertissa, 28.8. Tähtien konsertissa, 29.8. Päätös konsertissa.

Igor Krutoin 65-vuotis juhlakonserteissa 26.10.19 Barclays Center, New York. 22.11.19 Valkovenäjällä. 30.11.19 Dysseldorfissa. Lisäksi olen lukenut mainintoja juhlakonserteista muissakin Venäläisissä kaupungeissa, mutta niistä en nyt löytänyt tarkempaa tietoa.

PS. Dimashin soolo konsertit ovat aina live esiintymisiä. Hän on jo periaattestakin pleipäkkejä vastaan. Kiinassa on jopa kiellettyä kayttää pleipäkkejä. Venäjällä vastaavasti on tv-tuotantoja joissa kaikki esiintymiset joita lähetetään ulos, olat studio versioita, vaikka laulaja esiintyy livenä. Selvin esimerkki tästä toiminnasta oli NTV:n Dimashin Moskovan konsertista tekemä versio joka näytettiin televisiosta ja on heidän youtube sivuillaan. Siinä yksi Dimashin konsertissa esittämä kappale "Know", oli korvattu studio versilooa. Fan-videoissa voi kuulla sen mitä Dimash esitti konsertiissa oikeasti. Kazakstanin television tekemässä tv-versiossa kyseistä kappaletta ei ole lainkaan, ilmeisesti juuri edellä mainitusta syystä. Eli Venäjän tv:n ja Kazakstanin tv:n tekemät ohjelmat samasta konsertista ja samasta vidomateriaalista ovat ihan erilaiset. Venäjän tv jätti monia lauluja pois ja esitti kappaleet eri järjestyksessä kuin konsertissa. t. Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, hän on paras koskaan kuulemani artisti. Kerrassaan upea. Ystävä vinkkasi tästä artistista aikoinaan minulle ja sen jälkeen on Youtubesta ahkerasti katseltu ja kuunneltu. Siis tosi ahkerasti. Pitääkö olla huolissaan, jos yöllä herää siihen, että päässä soi Dimashin esittämänä "Mister Hyde"?

Tuo kuva kananlihalle menevästä ihosta ja pystyyn nousevista ihokarvoista on mainio. Juuri noin käy myös minulle.

Taru

Anonyymi kirjoitti...

Eurasian fanisivuilla on juuri äskettäin julkaistu tieto, että Pietarissa on 29.11.2019 Dimashin soolokonsertti, ja lippuja kuulemma ostetaan jo vauhdilla.

Dimash Kudaibergen concert will take place on November 29, 2019 in St. Petersburg in the Ice Palace. Exclusive ticket partner IceTickets.ru has the honor to announce the start of ticket sales for the concert at 10 am Moscow time on July 15, 2029. Team IceTickets.ru asks You to make repost publication to dear fans could buy the best seats first! We are waiting for You at the concert.

Kehoittavat ostamaan liput ainoastaan IceTickets.ru kautta. Ostin viimeksi Kremlin konserttiin lipun sieltä. Onnistui aivan hyvin. Lähettävät sen sähköpostilla ja se pitää tulostaa, ainakin Moskovan konsertissa kelpasi vain tulostettu lippu. t.Tarja

Pauska kirjoitti...

Paljon kiitoksia jälleen Tarja tiedottamisesta :). Olet ihana, kun jaksat pitää blogini mielessäsi. Pitääpä katella mahollisuuksia lähteä, juna lähtee jo ennen puolta päivää, harmi kun konsertti ei ole lauantaina. Silloin on varmaan jääkiekkopeli.
Toivottavasti jaksat jatkossakin pitää minut mielessäsi, se Viron konsertti kiinnostaisi kovasti.

Unknown kirjoitti...

Kiva lukea,olen myös suuri Dimashin ihailija

Pauska kirjoitti...

Kiitos kommentistasti. Dimash tulisi maaliskuussa Riikaan, jos kiinnostaa lähteä kuuntelemaan :).

Unknown kirjoitti...

Tervetuloa Dimaksen suomalaisille fani sivuille.Meitä on jo siellä kohta 300.
Dimash Qutaibergen fan club Finland.

Anonyymi kirjoitti...

Dimashin konsertti Pietarissa viime perjantaina oli upea kokemus. Oltiin (pariskunta kuusissakymmenissä) turhankin ajoissa paikalla, mutta myöhästyminen ei ollut vaihtoehto. Dimashia YouTubesta kuuntelun jälkeen oli upeaa nähdä ja kuulla häntä livenä. Paikat olivat ok, ei piippuhyllyltä, muttei kalleimatkaan. Pitkä ja monipuolinen konsertti ilman muita taukoja kuin hänestä kertovien videoiden aikana. Poikkeuksellisen upea ääni (kaikki Dimashia fanittavat toki tämän tietävätkin). Pieninä miinuksina ehkä hieman liian kova volyymi, hieman liikaa kaikua Dimashin upean äänen kannalta sekä pieniä sähköhäiriöitä äänen vahvistuksessa. Mutta kokonaisuuden kannalta mitättömiä. MIelellään lähtisi uudelleenkin.

Pauska kirjoitti...

Harmi, että teille sattui sähköhäiriöitä, ne eivät ole kivoja. Sitten vain suunnittelemaan Riian matkaa maaliskuussa :). Suuret pahoitteluni myöhäisestä kommentoinnistani.

Pauska kirjoitti...

Kiitokset myös FB-sivuvinkistä, liityinkin jo ryhmään :).

Unknown kirjoitti...

Mahtava ääninen kaveri.

pasihanse kirjoitti...

Olen seurannut ja ihaillut jo 2017 alkaen ja en voi muuta kuin nauttia.. Pappa 78 v

Pauska kirjoitti...

Kiitos kommentistanne, toivottavasti pääsisimme joskus konserttikn Suomeenkin :):

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava tyyppi, ei ole tältä planeetalta, kun on lukenut hänen elämänkertansa! Sanotaan että näitä "ihmisiä" syntyy maapallolle vain yksi vuosisadassa, se on hän! Aivan ihmeellinen ääniala, aivan huikea ihminen, aivan käsittämätön ääni! Ihana!

Pauska kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Tuo elämäkerta olisi kyllä mukava lukea. Millähän kielellå se on kirjoitettu?

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkseni hänestä ei ole vielä kirjoitettu elämänkertaa ja hän on vasta 26 vuotias. Artikeleita löytyy venäjäksi, enlanniksi ja tietenki kazakiksi sekä joillain muilla kielillä. Jotkut ovat kirjoittaneet hänestä runoja ja painattaneet niitä kirjoiksi. Lisäksi löytyy haastatteluja. Elämänkertaa on vielä liian aikaista kirjoittaa. t. Tarja

Pauska kirjoitti...

Samaa minäkin vähän mietin, mutta koska edellinen sanoi sen lukeneensa, niin sillä kysyin :).

Anneli Vaasvainio kirjoitti...

Ihana, syvällinen, karismaattinen, huikea taiteilija! Löysin hänet vasta nyt 2022.

Pauliina Järvelä kirjoitti...

Niin on, joskus kun pääsisi keikalle, niin oispa huippua!
Pauska

Anonyymi kirjoitti...

Pääsiäisenä oltiin porukalla Prahassa konsertissa ja syyskuussa lähdetään Almatyyn, Kazakstaniin. On niin upeaääninen esiintyjä, että rantalomat vaihtui konserttilomiin.

Pauska kirjoitti...

Minä vielä haaveilen ensimmäisestä konsertistani, mutta joskus sekin ilonpäivä vielä koittaa :). Hienoa reissua teille Almatyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Jyväskylästä

Dimasin ääneen ja persoonaan hurmaantunut täältä Keski-Suomesta. Olen vuodesta 2017 asti kuunnellut uutterasti Dimasia Tuubissa ja nyt kirjoittelen ensimmäistä kertaa Suomalaisille Dearseille.
Onpahan meillä aikamoinen taiteilija ilonamme.

Tuula Henttu

Satu kirjoitti...

Musiikki kuuluu elämääni jokaisena päivänä ja Spotifyn avulla lempimusiikin kuuntelu onkin helppoa.
Siksi olin aivan hämmästynyt, kun vasta pari viikkoa sitten löysin Dimash'in You Tubesta.
Nyt katson hänen videoitaan joka päivä ja nimenomaan videoita, koska Dimash'in esiintyminen on niin tyylikästä ja eläytyvää.
Liityin myös Suomen fan-klubiin.
Kiva lukea kommentteja,
Terveisin 84-vuotias Satu-mummeli.